sobota 31. októbra 2015

Creature of th Night TAG | Halloween edition

Happy Halooween?! Aj keď u nás sa Halloween neslávi, myslím, že je to skvelá a zábavná tradícia. Preto som sa rozhodla pridať tieto dva Tagy. Včerajší nájdete TU.
Dnešný bude Creatures of the Night Book Tag. Príde mi zaujímavý a originálny. Ja mám tagy hrozne rada a keď už ma nevedelo nič iné Halloweenske napadnúť, tak som vybrala tieto dva aby sme tu pre zmenu mali niečo tématické! :)
Pointa tagu je, že fantasy bytosti (alebo postavy idk) sú rozdelené do kategórií: Upíri, Vlkolaci, Bosorky... a ku každej musíme priradiť jednu knihu v ktorej sa tieto "príšery" nachádzajú.


UPÍRI


Natalie: Uf, takých kníh je veľa. Ale jedna z najstrašidelnejších aké som čítala je určite kniha Žihadlá od Guillerma del Tora a Chucka Hogana. Najhoršie scény boli, keď opisovali tých "upírov" to bolo nechutne hrozné. 
Mildo: Fúha, takých kníh je veľa ale tak kniha kde sú hlavnou postavou úpíri nemám veľa a neviem či vôbec takú mám. Mám aj Žihadlá ktoré spomínala Natalie ale to už dávať nebudem. Tak ja dám všetky knihy Twilight ságy. Síce ten typ upírov aký sú tam moc nemám rád ale sú to upíri. Aj keď divný upíri.

VLKOLACI
horror animated GIF

Natalie: Ani neviem, len si pamätám, že keď som čítala Nočný tieň (Andrea Cremmer), tak tam bol na konci dosť divný rituál s obetovaním človeka na vlkolačej svadbe.
Mildo: Natalie mi zase ukradla odpoveď. Ja inú knihu nemám. :D Ach... Tak napríklad sa vlkolaci nachádzali aj v takmer všetkých knihách od Cassandri Clare. 


DUCHOVIA


Natalie: Počíta sa aj R2R na Goodreads? Lebo ak hej tak jednoznačne Immortown - lepšiu ghost story som ešte nečítala. A kniha o duchoch? Napadlo ma jedine Ghost Girl - čo som čítala hrozne dávno na ani na tom nebolo nič strašidelné.
Mildo: Viem iba o jednej knihe v ktorej sa nachádzajú duchovia a je to kniha Vreštiace schodisko. Síce som tú knihu ešte nečítal, viem že sú tam duchovia.

ČARODEJNICE
witch animated GIF

Natalie: Tak to, aby som nebola ako všetci, nepoviem Harryho Pottera, ale Destruction od Sharon Ballys. Alebo ešte aj Nočný Cyrkus... Knihy o čarodejniciach a bosorákoch sú top!
Mildo: Mňa aj tak napadá stále len HP. Inú ani nepoznám. Ale tak možno aj v knihách Pekelné stroje sa dajú považovať bosoráci za čarodejnice. 



VÍLY
peter pan animated GIF

Natalie: Nedávno som začala v pdf-ku čítať Bones of Faerie od Janni Lee Simmer a hrozne som sa do toho zažrala. Iba keďže je to v pdf tak na to nemám moc času. Je to len okolo 200 strán a je to riadna pálka. Víly v postapokalyptickom svete.  
Mildo: Tak to bude asi kniha Krídla. Síce som ju nečítal ale od Natalie viem že sú tam víly. ( ale jej sa vôbec nepáčila tuším) 


ANJELI



Natalie: Anjeli? Jedine tak Pád od Lauren Kate ... v ktorom som mala zimomriavky niekedy keď sa tam zjavili tí slepí padlí anjeli (alebo také niečo).
Mildo: Tiež ma napadol iba Pád. Ale aj kniha Padlý anjeli od Thomas E. Sniegoski.


MIMOZEMŠŤANIA A ZOMBIE
animation animated GIF

Natalie: Piata vlna od RickaYancey. Síce som si zatiaľ prečítala oba kúsok a videla trailer, už teraz sa na to teším.
Mildo: O mimozemšťanoc poznám iba knihu LUX. Túto knihu som tiež nečítal ale poznám ju od jednej bloggerky.

ĽUDIA SO SUPER SILOU


Natalie: Tu fakt netuším. Jedine som si spomenula na Reset, ktorý som ešte nečítala, ale mohlo by sa to počítať :D Veď keď tí ľudia po smrti nadobudnú schopnosti...
Mildo: Som roztrieštená. To jediné ma napadlo. Veď tam mali niektorý ľudia schopnosti ako aj naša hlavná hrdinka. Ale pre ňu to bola dosť zlá schopnosť pretože každého koho sa dotkla umrel.



2 komentáre:

  1. K anjelom by som dala najskôr Dcéru dymu a kostí. :D Viem, že pre Natalie to bolo sklamaním, ale pre mňa jedna z obľúbených sérii, nemôžem si pomôcť. :D Čo sa týka čarodejníc - Harry Potter jednoznačne, súhlasím! Neexistuje lepšia kniha plná čarodejníc a čarodejníkov od Harryho Pottera. :D A Zombie? Akurát mám rozčítanú Svetovú vojnu Z a zatiaľ mám z toho zmiešané pocity, som zvedavá, ako sa to ďalej vyvinie. :) Pri vílach ma napadá trilógia Atramentový svet, ktorú mám tiež akurát rozčítanú. :D
    Inak, tento TAG je super, páči sa mi. Škoda, že ja na TAGy moc nie som a robím ich naozaj zriedkavo. A Halloween už bol, stratilo by to svoje čaro, keby som ho s Fay tiež spravila. :D
    Charlotte z blogu http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som len mala nutkavú potrebu spraviť niečo Halloweenske! :D Nejak tak sa vyklulo, že ani neviem čo, tak som to nechala na tagy... :D tagy všetko istia... Je pravda, že dcéra dymu a kosti ma extra nenadchla, ale bola to prvá kniha, čo ma napadla :)
      Harry Potter foraver!

      Odstrániť