nedeľa 6. decembra 2015

Knižný Advent | Wishlist - Natalie

Ahojte :)
Ako sa blížia vianočné sviatky, dalo sa očakávať, že začnú pribúdať aj vianočné články. Už minulý rok som zaregistrovala na Adriánovom blogu: The Universe Of Wonderful Books sériu článkov nazvanú ako Knižný Advent. Minulý rok som však nebola taká zbehlá a tiež som si to všimla dosť neskoro na zapojenie. Teraz som to ale stihla!
Plán je taký, že každú adventnú nedeľu bude zverejnený jeden vianočný článok na určitú tému. Vlastne budú zverejnené tri články na advent a jeden po Vianociach. Všetky témy nájdete u Adriána, alebo sa jednoducho nechajte prekvapiť. Nájdete tam aj zoznam ostatných, ktorí sa zapojili (napríklad baby z Daydreaming.).
Začíname Wishlistom, ktorý je u mňa nekonečne dlhý. Keďže je toto knižný blog, tak spomeniem len okrajovo ostatné veci, čo by som si želala a bližšie sa vrhnem na knihy. Samozrejme, ani pri jednej téme sa nedá rozprávať len o knihách a myslím, že to bude aj príjemné oživenie, keď si budete môcť prečítať napríklad o mojej Vianočnej rutine, obľúbených Vianočných filmoch atď.

Každé Vianoce si ja, aj môj brat vyberieme nejaký veľký darček a k tomu kopu malých. Tento rok som sa ja rozhodla pre nový notebook (môj brat chce Xbox - akoby mu nestačila PS4). A ako každý rok, by som chcela nejakú tú kozmetiku a bižutériu. Extra by som chcela CD Melanie Martinez, lebo na je pesničkách ujíždím celého polroka. Rodičia mi radšej oblečenie nekupujú takže, to pod stromčekom tento rok určite nenájdem. Môj knižný wishlist je ale nekonečný, tak som sa rozhodla sem dať len 1O kníh, ktoré by som chcela najviac (zaleží na tom, čo Ježiško nájde v obchode).

Minulý rok som dostala prvú časť a trvalo mi celý rok, kým som si spomenula na druhú časť. Kto je Mara Dyerová? od Michelle Hodkin je jedna z kníh, ktoré chcem najviac.
Ďalšia kniha, ktorej pokračovanie by som chcela je Zber Kostí a to Étický rád alebo The Mime Order  (Trailer na knihu tu). Má výjsť 17. decembra, keďže to Tatran posunul. Nie je ešte ani zverejnená obálka ani nič. Myslím, že sa musím nechať prekvapiť.  Pôvodne som si chcela knihu kúpiť  v češtine, ale zistila som, že to skôr tomu budem rozumieť v angličtine ale nakoniec čakám na slovenskú verziu (dúfam, že to ešte neposunú).



Mechanického anjela som síce už čítala, ale je to jediná časť, ktorá mi doma z série Pekelné Stroje chýba. Už veľakrát som si chcela spraviť re-reading ale nedarí sa mi to len kvôli tomu, že nemám prvá časť. Väčšinou je to tak, že si prvú časť požičiavam z knižnice. Teraz už moc nie, ale predtým, keď som čítala túto sériu, som to tak spravila. A preto teraz dokupujem časti sérií aby som ich mala pokope.
Tiež by som si chcela doplniť sériu Tajný Kruh. Chýba mi prvá časť, ktorá bola jedna z prvých fantasy kníh čo som čítala, takže ju chcem mať doma kvôli sentimentálnej hodnote hlavne.

9378297Anna krvi odená je kniha, ktorú si chcem prečítať už hrozne dlho a spolu s Mildom sme sa zhodli, že vyzerá zaujímavo a už len tá obálka je krásna!
Half Bad - síce sa mi nepáči obálka - má zaujímavý námet a je originálna. Dlho som rozmýšľala či si ju kúpiť alebo nie. Usúdila som, že ak sa táto kniha ocitne pod stromčekom vôbec sa nebudem hnevať.  Dokonca sa poteším a hneď sa na ňu vrhnem.
Napriek tomu, nie sú tieto dve knihy pre mňa prvoradé. Najprv by som chcela dočítať série, čo mám práve rozčítané.

Pokračovať v sérii Nesmrteľní by som chcela s treťou častou Krajina Tieňov. Napriek tomu, že veľa ľudí tvrdí, že sa im táto kniha vôbec nepáči, ja som si sériu obľúbila a považujem ju za ľahké a oddychové čítanie.
/plne som sa zamilovala do predstavy Pride and Prejudice and Zombies. Úplne zbožňujem Pýchu a predsudok a toto je ešte vylepšené. Už som ju síce raz čítala v PDF, ale rada by som k nej vrátila ešte pred pripravovaným filmom vo februári. (Trailer TU)



Môj wishlist zakončuje Koruna z temnoty a Proroctvo.
Korunu z temnoty mám už dajme tomu zabezpečenú :) Nie som síce najväčšia fanúšička Trónu zo skla a nešaliem okolo toho ako všetci. Ale je to veľmi dobrá kniha a chcem si prečítať pokračovanie už len kvôli tomu, že chem vedieť ako to dopadne s Chaolom a Celeanou.  A Proroctvo by som si rada prečítala, už len pre to, že sami nepáčil  koniec Prozreteľnosti. Možno tam bude viac akcie :)



Toto by bol môj wishlist! Samozrejme z tých kníh dostanem len okolo polovice (ak vôbec). Síce si robím zoznam, ale vždy vyberiem viac kníh, aby som aj tak bola prekvapená. 
Aký je Váš Wishlist? 






5 komentárov:

  1. Krásny článok :33 Druhý diel Zberu kostí tiež by som chcel, no bolo by treba asi aj rereadingovať Zber, pretože som ho čítal už pred vyše rokom :D Mechanický anjel, Half bad <3 Moje lásky, Half Bad odporúčam! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ja si tiež zo Zberu veľa nepamätám, ale už sa neviem dočkať na pokračovanie

      Odstrániť