sobota 21. novembra 2015

Mockingjay part 2 | Filmová recenzia





Ahojte :)
Pôvodne mal toto byť článok zo séria kniha vs film, ale nejako som si uvedomila, že si z knihy nič nepamätám. Vidím to na re-reading.
V piatok som išla do kina na Drozdajku a bola som nadšením bez seba! Išla som s kamarátkou a tento film pre mňa predstavoval jeden z najočakávanejších v tomto roku.
Ak ste ešte nevideli trailer mrknite SEM!
Obsahuje SPOILERY!

Film bol skvelý, či už obsahovo, alebo z produkčného hľadiska. Je vidieť, že na filme robili profesionáli a niekedy sa mi až rozum zastavoval nad tým, ako môžu títo ľudia vytvoriť niečo také úplne umelo.

Aj keď som čítala knihu, stále ma dokázal film prekvapiť. Bolo super vidieť, čo sa stalo s postavami, ktoré boli na začiatku. Napríklad taká Tigra. Snow na ňu nebol zrovna milý. (ale ten je kapitola sama o sebe)


Tiež by som sa rada vyjadrila k propagácii. Všetko mali premyslené a zabezpečené. Všade boli reklamy, plagáty a to všetko. Skvelý trailer... ale čo mali znamenať tie červeno-biele plagáty?? Veď na to sa nedalo pozerať.
Na nič iné sa ani sťažovať nemôžem, ale veď tieto plagáty vyzerali ako keď...ehm ehm (každý si domyslite).




Katniss  - na tú sa ani nedá povedať nič zlé. Hlavná hrdinka ako sa patrí! Na to, že si prešla toľkým, mi stále pripadá celkom normálne.
Za to Peeta bol k popukanie. Najviac som ho mala rada keď sa Katniss pokúšal zabiť. Viem, viem... Ale každá fangirl alebo každý fanboy pochopí, ako to myslím a aj to, čo na tom bolo také romantické. Ja som do tejto časti bola v podstate Team Gale, ale táto časť ma donútila to prehodnotiť. Peeta chce Katniss zabiť, lebo už nevedel rozlíšiť realitu od výmyslov. Preto mu Finnick poradil, aby sa vždy len spýtal. Real or not real? A takto mu Katniss  odpovedala na otázka až do tej poslednej: You love me. Real or not real?


Ale Peeta a Katniss neboli jediní kto dostali svoj Happy ending. Haymich a Effie! Medzi nimi sa stala jediná vec, ale vtedy som mala pocit, že som 4 filmy (a celú knihu - lebo tam sa nedokopali ani k tomu) čakala len na tom. 
Finnick a Annie nemali už toľko šťastia. Síce by som najradšej niekoho zabila ja za to čo sa stalo (ehm ehm)  Finnickovi, stačili mi tie záblesky budúcnosti na konci... mierne zmiernili môj hnev.

Prezident Snow bol síce diabolský, ale nebol najväčším zlom filmu. Kto bol väčším zlom? To je jasné, že nepoviem! Ale zomrel skôr ako Snow.  Zlo sa skrývalo rovno s nimi. Potichučku si kulo svoj plán a potom by aj dosiahlo čo chcelo, ale Katniss všetko prekukla. 

Existuje niekto, kto ešte nevie kto všetko zomrie v tomto filme? Ak áno a nechcete to vedieť, tak prestante čítať! Ja som to vedela, ale nič to nepomohlo. Napriek tomu, bolo veľmi vtipné, ako ma nedorazila Finnickova (úplne strašná) smrť, ani keď zomrela Prim. Všetko na mňa doľahlo, keď Katniss na konci začala vrieskať na toho Priminho kocúra o tom, ako sa Prim už nevráti. To mi unikla slzička. A myslím, že nie som jediná. Po celom svete je obrovské množstvo ľudí, ktorí podľahli čaru Hunger Games. Všetci sme prežívali osudy postáv a ja osobne som sa do tejto sériu zamilovala.
Preto ma tiež zasiahlo, keď som si uvedomila, že na budúci rok už Hunger Games nebudú.

Boli ste v kine? Čo si myslíte? Splnilo finále Vaše očakávania? Team Gale alebo Peeta :D?


9 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V tomto komente sa nachádzajú SPOILERY!! Tento film bol úplne úžasný! Podľa mňa zo všetkých THG filmov najlepši. Bola som naňom včera a veľmi som sa naň tešila. Celý film som bola napätá čo ma zas vystraší (bola som na 3D čiže ešte viac strašidelnejšie). Síce som čítala knihu ale strašne som sa zľakla toho výbuchu kde zomrel Boogs. Alebo tých mutov. xD Pred filmom som si ešte vravela že hádam plakať nebudem ale plakala som. Pri Priminej smrti som sa začala triasť a plakať a nevedela som vôbec prestať. Ale najhoršie to bolo na konci keď som si uvedomila že je to epilóg a je to koniec, úplný koniec-čiže som začala plakať strašne a ešte tá pieseň na konci-celá červená od plakania som vychádzala z kina.
    Ale som rada že Katniss skončila s Peetom vždy som bola Team Peeta. A tiež som rada že pridali do filmu scénu kde sa Effie a Haymitch pobozkajú. <3 A najviac som sa tešila na scénu kde Katniss zabije Coinovú alebo na scénu Real or not real. Tento film splnil moje očakávania, napr. tú Finnikovú smrť som si predstavovala inak ale bola oveľa smutnejšia ako v knihe. Som smutná že je to už koniec pretože som sa do THG série zamilovala. Ale som spokojná s koncom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja stale neverím že na budúci rok nebude ďalšia časť :'(

      Odstrániť
  3. My se na to s kámoškou chystáme a už se moc těšíme! :D :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Byla jsem na filmu včera. Film se mi hrozně líbil. Od začátku jsem věděla jak to dopadne s Finnickem, ale byl jedním z mých nejoblíbenějších postav takže jsem si celý film říkala, že to snad přežije.... :(
    Když jsem viděla na konci ten název filmu tak jsem si uvědomila, že další díl už nebude a... No třeba já mám HG ráda tak od loňského roku, kdy jsem byla na první části a vůbec si nedokážu představit, že bych byla ten typ fanouška, který to sleduje už od úplného začátku.. :/
    Jinak- vždycky teamPeeta (i když bylo fakt vtipný jak chtěl zabít Katniss) :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najváčšia romantika v zabíjaní... To viem nájsť asi len ja :D

      Odstrániť
  5. Ja som na filme nebola a knihy, žiaľ, ešte nečítala. Chcela som do kina ísť, ale priateľ nevidel ani jednu časť takže by to pre neho nemalo žiaden zmysel. Nuž, počkám si na to, kým to bude niekde na internete v schopnej kvalite. Verím však, že ty si si film užila! :)
    Charlotte z blogu http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ho donúť si to pozrieť! Nainfikuj ho tým a potom pozrete spolu :D

      Odstrániť