streda 30. septembra 2015

On my withlist - Mildo

Tak a som tu po trochu dlhšej dobe s novým článkom a už dlhšie som rozmýšľal o niečom novom a tak ma napadlo čo zaviesť On my whitlist. Viem nieje to nič nové ale mne sa to zapáčilo a tak som sa rozhodol to spraviť.
O čom vlastne je On my withlist? Je to o tom že vám napíšem aké knižky by som chcel mať doma a proste aké by som si chcel v najbližšej dobe kúpiť. Vždy pridám tak 4 knihy. Nech ten článok nieje moc dlhý. Tak ideme nato.


Ako prvú knižku by som strašne chcel knihu Cinder po ktorej už veľmi dlho túžim no kedže nieje najlacnejšia tak som sa k nej ešte nedostal. Už len ten námet že rozprávkové postavy sú niečo ako roboti je úplne super. A tá obálka... aaaah. Je dokonalá. A vlastne všetky obálky z tejto série sú mega.

O knihe: Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody – mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci, díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou ve městě. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.

Cinder touží udělat na prince co nejlepší dojem, ale se všemi plány je konec, když se její mladší nevlastní sestra a jediná lidská přítelkyně nakazí smrtelným morem, který sužuje Zemi už celé desetiletí. Macecha obviní z dceřiny nemoci Cinder a nabídne její tělo pro výzkum moru, což je „pocta“, kterou dosud nikdo nepřežil. Ale netrvá dlouho a lékaři zjistí, že jejich nové pokusné morče je zvláštní. Chirurgové, kteří proměnili Cinder v kyborga, něco skrývali. Něco cenného. Něco, kvůli čemu jsou někteří lidé ochotní zabíjet...



Ďalej moje srdce túži po knihe Fanúšička. Myslím že túto knihu ani nemusím nejak riešiť. Bolo okolo toho dosť veľké haló a kniha ma zaujala viac ako Eleanor a Park ktorá sa my celkom páčila. Taktiež je obálka veľmi pekná a nemôžem sa dočkať kedy sa k tejto knihe dostanem. 

O knihe: Cath je fanúšička seriálového hrdinu Simona Snowa.
Jasné, celý svet zbožňuje Simona Snowa... Ale Cath je fanúšičkou celý svoj život a je v tom fakt dobrá. So sestrou dvojčaťom Wren sa ešte ako deti ukryli v Simonovom svete a pomohlo im to zvládnuť matkin odchod. Čítanie. Druhé čítanie. Vypisovanie na fanúšikovské fóra, písanie fanfiction, prezliekanie sa za postavy na každú filmovú premiéru. Cathina sestra už z fandomu vyrástla, ale Cath to nedokáže. Ani nechce.

Obe sestry majú osemnásť a idú na výšku. Wren nečakane vyhlási, že nechce v internáte bývať s Cath, aby bola nezávislejšia. Dvojčatá sa rozdelia a Cath je vydaná napospas namosúrenej spolubývajúcej a jej očarujúcemu frajerovi. Jej profesorka si myslí, že fanfiction je koniec civilizácie, a pekný spolužiak sa chce rozprávať iba o slovách... Popri tom všetkom sa Cath ustavične bojí o milujúceho, no zraniteľného otca, ktorý ešte nikdy nezostal sám. Otázka znie: Zvládne to Cath? Dokáže to, aj keď ju Wren nebude držať za ruku? Je pripravená žiť vlastný život? A chce vôbec vykročiť vpred, ak to znamená, že musí opustiť Simona Snowa?


Potom by som sa už konečne rád dokopal ku knihe Hra o tróny.  Viem že väčšina z vás už ju má asi dávno prečítanú no tiež táto kniha nepatrí medzi najlacnejšie. Stojí okolo 20 eur. Takže asi si budem musieť počkať na vianoce. :D Ale musím povedať že slovenské obálky sa my moc nepáčia a lepšie sú české.

O knihe: V dávno zabudnutých časoch rozvrátila podivná udalosť kolobeh ročných období. V krajine, kde leto trvá desaťročia a zima celý ľudský život, to pod povrchom vrie. Mráz sa vracia a na ľadových planinách na sever od Zimovresu sa za obranným Múrom kráľovstva začali zhromažďovať temné sily. Na juhu kráľova moc ochabuje – jeho najdôvernejší radca zomrel za záhadných okolností a jeho nepriatelia začínajú vystupovať z tieňa. V centre konfliktu stojí rod Starkovcov zo Zimovresu, ktorý je rázny a neústupný ako zamrznutá krajina, z ktorej pochádza. Kráľ povolá lorda Eddarda Starka, aby sa stal jeho pobočníkom, čo je úloha, ktorá neohrozuje len jeho rod, ale celé kráľovstvo.

A nakoniec by som ešte chcel jednu knižku a je to knižka Labyrint: Zhorenisko. Prvý diel pol totálne super a už sa neviem dočkať kedy si kúpim aj ten druhý. Síce som už bol aj v kine na filme ale aj tak túžim prečítať si aj knihu pretože kniha je vraj úplne iná ako bol film tak som zvedavý. A kniha má taktiež super obálku. 

O knihe: Thomas veril, že útek z Labyrintu prinesie Flekárom slobodu, ale nemohol sa väčšmi mýliť. Život nie je ani zďaleka taký jednoduchý a ukazuje sa, že to, čo spočiatku vyzeralo ako koniec trápenia, je iba jeho začiatkom. Po krátkom oddychu sa Flekári stretávajú s mužom, ktorý výzorom pripomína potkana, a dozvedajú sa, že testovanie vstupuje do druhej fázy. Ich úlohou je za dva týždne prejsť cez najhorúcejšiu časť sveta – Zhorenisko. No Thomasova priateľka Teresa záhadne zmizne.
Na Zhorenisku neexistujú žiadne pravidlá. Flekári sa musia spoľahnúť iba na seba, nijaká pomoc nepríde a trestom za zlyhanie je smrť. CHAOS sa prostredníctvom nových premenných postaral, aby ich šance čo najväčšmi znížil.
Skúška v Zhorenisku otestuje silu priateľstva aj súdržnosti. Flekári musia čeliť aj novému nepriateľovi, ktorý je rozhodnutý prežiť aj za cenu toho, že by mal Thomasa a jeho priateľov zničiť.





Dúfam že sa vám môj nový článok páčil a napíšte do komentára či ste už nejakú z týchto kníh čítali a aký máte na ňu názor a či by ste aj vy niektorú z týchto kníh chceli. 

Míldo

4 komentáre:

  1. Prvé tri som čítala a všetky boli skvelé :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fangirl by som si chcela kúpiť v angličtine, ale tých peňazí je stále strašne málo. :D Okrem iného mám ešte aj množstvo iných kníh na Wishliste takže neviem, kedy sa k tomu dostanem. :D A Maze Runner taktiež v angličtine, všetky 4 časti (a to som si doteraz myslela, že sú len 3, ale zistila som opak o.O). Game of Thrones je na Wishliste vysoko, ale taká je aj cena... nuž, my nebohatí ľudia to máme ťažké. :D
    Charlotte

    OdpovedaťOdstrániť