utorok 8. septembra 2015

Chocolate book TAG

Ahojte,
aby sa na našom blogu neobjavovali len samé recenzie, musíme to miestami prepletať aj s inými článkami...
Tentokrát sme si vybrali (teda Mildo vybral) TAG :) Máme ho teda z A Daydreamer's Ramblings. Je ťažké nájsť dobrý a zaujímavý tag, ktorý Vás nadchne a nie je už rozvešaný po celom internete. Presne tak je to s týmto! Tak poďme na to! :D

Horká čokoláda - Kniha, ktorá má temný dej (násilie, šikanovanie, smrť, samota...)
Nataly: Nesmiem nespomenúť moju nedávno dočítanú lásku Lov od Andrewa Fukudu (?). Čím to len bude? Tým, že sa tam trhajú na kusy? Lovia ľudí? Nemám tušenia...
Mildo: V tomto prípade to bolo pre mňa ťažké rozhodovanie. Nakoniec som sa rozhodol a ani
neviem prečo a dám Eleanor a Park. Tam ide hlavne o to šikanovanie zo strany nevlastného otca Eleanor. A myslím, že ho určite všetci neznášate.



Biela čokoláda - Pozitívna alebo vtipná kniha.
Nataly: Mechanický Anjel! Nikdy nezabudnem na Willove hlášky. Proste Herondaleovský humor nadovšetko. To isté sá dá povedať aj o Jaceovi (Nástroje smrteľníkov), ale predsa len - Will bol skôr!
Mildo: Za vtipnú a pozitívnu knihu u mňa rozhodne vyhráva Zlodejka duší. To bola strašne vtipná knižka a proste som tú knižku miloval a doteraz k nej mám citový vzťah.

Mliečna čokoláda - Kniha, ktorá má veľa pozornosti a vy si ju potrebujete prečítať.
Nataly: Prípad z minulosti :D The Hunger Games - ja som sa ku knihe dostala až potom ako natočili prvý film. Vtedy okolo toho bol ošiaľ... no... aj teraz je :D
Mildo: Tak to je určite Trón zo skla o ktorom teraz asi všetci hovoria a mňa to natoľko zaujalo že som si tú knihu kúpil a už ju aj čítam. Nesmierne ma baví.


Karamelová čokoláda -- Kniha, ktorá bola hrozne presladená.
Nataly: Eleanor a Park? Až som to niekedy nezniesla a cítila som sa trápne aj za nich... Samozrejme boli zlatí, ale odtiaľ-potiaľ.
Mildo: No tak to ani nepremýšľam a hneď dávam Na vine sú hviezdy. To bolo tak presladené že my to tú knižku úplne znechutilo a ani som ju nedočítal.


Kit-Kat čokoláda - Kniha, ktorá bola pre teba milým prekvapením.
Nataly: Moja tohtoročná jednotka Arkádia! Ani podľa anotácia a ani podľa ohlasov som nebola bohvieako nadšená. Potom som si prečítala prvých pár strán a bolo. Preskočila iskra. No čo poviem? Bola to proste láska na prvú stranu.
Mildo: Pre mňa bola prekvapením určite kniha Labyrint: Útek. prvý som videl film a tak som si myslel, že tá kniha už nebude to čo som si predstavoval. Ale kniha ma milo prekvapila a stala sa mojou obľúbenou.

Snickers -- Kniha z ktorej šalieš. 
Nataly: Ešte stále som dosť mimo z Modrá jako Safír. Bude to pravdepodobne tým, že som sa stále nedostala k tretej časti! Takže šaliem z potreby pokračovania! Taký koniec dvojky - tak je to asi jasné.
Mildo: Tak spomeniem znova ten Labyrint. Dlho som sa z neho spamätával a šalel a hneď som chcel pokračovanie. Totálna závislosť. :D



Horúca čokoláda so šľahačkou a marshmallows-- Kniha, ktorú by si odporučil ako oddychové čítanie.
Nataly: Všetky od Johna Greena. Tie najlepšie zachytávajú len bežný život, nie je ťažké sa do nich vžiť a pochopiť postavy. No osobne by som si TFIOS nevybrala ako oddychovku. Skôr by som brala tú, v ktorej nikto nezomrie ako napríklad Papierové mestá.
Mildo: Na príjemné a oddychové čítanie určite odporúčam knihu Selekcia. Ja som si pri tej knihe fakt oddýchol a nebolo to nič ťažké na pochopenie.

Bonboniera -- Séria, ktorá obsahuje z každej oblasti kúsok a zaujme väčšinu čitateľov.
Nataly: Divergencia sadne väčšine - aspoň si myslím. Zaujme aj mužské aj ženské pohlavie. Aj moju vekovú kategóriu, aj ketegóriu môjho brata (12) aj kategóriu mojej mamy. Každého síce naláka na niečo iné ale všetci milujú celok. 
Mildo: Tak tu som vybral Hry o život. Ani neviem prečo ale myslím si že by táto séria mohla zaujať aj mladších aj starších. Bolo to "z každého rožku trošku" . :D 




Dúfame že sa vám tento nový TAG páčil a budeme radi ak sa aj vy s nami podelíte o svoj názor.

Nominujeme samozrejme všetkých, ale špeciálne, by sme chcli tento tag vidieť u WeRonnie a u Rewiews for books
Mildo a Nataly

10 komentárov:

  1. Zajímavý tag, takový jsem ještě neviděla :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nás strašne zaujal tak sme sa rozhodli ho pre vás napísať. Dúfam že sa ti páčil :)

      Odstrániť
  2. Skvělý tag.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/08/foto-navod-nude-denni-liceni.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělý Tag, děkuju moc za nominaci :) Hned se na to vrhnu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jee, toto je strašne super a zaujímavý tag. Porovnávať čokoládu - najlepšie, čo kedy svet stvoril vrámci jedenia a knihy - najlepšie, čo kedy vzniklo na papieri. O Divergencii som počula viac zlého než dobrého, doposiaľ som videla iba jeden film. :D S oddychovkou u Paper Towns súhlasím, možno by som k oddychovke zaradila aj The perks of being a Wallflower, ktorú som ešte len dnes dočítala. :D
    Mala som hroznú chuť si Trón zo skla kúpiť keď je okolo toho taký ošiaľ, ale zatiaľ sa držím. :D
    Charlotte z blogu http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. The Perks of being a Wallflower som si kúpila aj aj. K čomu si ma inšpirovala :) Divergencia závisí od uhla pohľadu, ja som si sériu obľúbila ako aj všetci v mojom okolí :D Až na posledný diel - to dobabrala :D

      Odstrániť
    2. The Perks of being a Wallflower som si kúpila aj aj. K čomu si ma inšpirovala :) Divergencia závisí od uhla pohľadu, ja som si sériu obľúbila ako aj všetci v mojom okolí :D Až na posledný diel - to dobabrala :D

      Odstrániť