sobota 1. apríla 2017

Beseda s Patrickom Nessom

Fotka používateľa Martinus.sk.
Zdroj: Martinus (na ich fb stránke nájdete
aj oveľa viac fotiek)
Veľa z vás sa pravdepodobne zúčastnilo štvrtkovej besedy s Patrickom Nessom, ktorú organizoval Slovart (za čo veľmi pekne ďakujem-e) v Martinuse v Bratislave, ale pre tých, ktorý sa nemohli zúčastniť z hocijakého dôvodu je tu pre vás tento môj menší článok. Tiež je tu prekvapko a všetky potrebné informácie nájdete na konci tohto článku.

Patrick Ness je americký/anglický autor a niektoré jeho knihy vyšli aj v slovenčine: My ostatný tu len tak žijeme, Sedem minút po polnoci, Niečo viac.

My sme cestovali z Trnavy a v Bratislave v Martinuse sme sa stretli s ostatnými blogerkami. Keď sme sa konečne dočkali, odbila šiesta hodina a Patric Ness vyšiel na provizórne pódium nastal (aspoň pre mňa) taký menší fangirl moment. Ešte nikdy som žiadneho zahraničného autora nestretla a veľmi som sa tešila.
Zúčastnilo sa naozaj veľa ľudí aj keď ľudia v Slovarte sa najskôr báli, že nás bude málo. Nakoniec Erik zo Slovartu napočítal okolo 150 ľudí.
Fotka od Maggie z never Trust a Duck
Hneď ako Patrick vyšiel na pódium sadol si hore na sedačku, č definitívne odľahčilo atmosféru a samozrejme, aj tí v zadu lepšie videli.
Patric Ness je neskutočne vtipný a na každú moderátorovu otázku odpovedal so štipkou humoru. Len tak mimochodom, tá fotka, ktorá je vzadu na každej jeho knihe ho vôbec nevystihuje.
Keby som si mala vybrať obľúbený moment, nedokázala by som to. Lebo nie len, že milujem jeho knihy, ale počas besedy sme sa toľko nasmiali, že vybrať jeden moment by bolo prakticky nemožné.
Do mojej top trojky by sa asi dostal tieto:
  • Handsome cappuccino man - o ktorom Ptrick povedal, že je zlatý a uťahoval si z neho do konca besedy. 
  • Moment keď moderátor povedal nepriamu narážku na Patrickov vek a ten mu na oplátku ukázal prostredník.
  • Moment keď povedal "Being a teenager was  a shit" (alebo niečo také) a prekladateľ to preložil "Bola to katastrofa." na čo mu Patrick povedal: " I didn't say catastrophy."
Jedinou nevýhodou bolo, že nebolo dosť času na všetky otázky z publika. Mali totiž vyhradených 45 minúť na otázky od moderátora a 15 na otázky publika. Jednoznačne by som ho vydržala počúvať ešte aj ďalšie dve hodiny.
Vysvetľoval ako píše a prečo tak píše a tiež hovoril o svojom filme, ktorý bohužiaľ na Slovensku v kinách nehrali.
Keď už prišlo na podpisovanie, tak myslím, že hovorím za všetkých, ktorý poctivo stáli v rade, že tí ľudia, ktorí sa tam tlačili z boku si to mohli odpustiť. Ale tak po dobrej polhodine čakania v rade sme konečne mali naše knihy podpísané (áno, všetci sme si priniesli všetky, ktoré vlastníme) a samozrejme, že sme s Patrickom  prehodili aj pár slov a urobili si fotku.


A teraz k tomu prekvapeniu. S Megí z Never Trust A Duck blogu a Slovartom sme vymysleli súťaž, ktorá vás veľmi poteší. Hlavne tých, ktorí sa tejto besedy nemohli zúčastniť a nemohli si sami získať podpis. 
Je to súťaž o knihu Patricka Nessa, ktorá v slovenčine vyšla len pred chvíľou a to Niečo viac (recenzia TU) dokonca aj s podpisom! Takže, ak bývate ďaleko od BA alebo ste sa z nejakého dôvodu nemohli zúčastniť nezúfajte! 

5 komentárov:

  1. Verím, že to musel byť naozaj úžasný zážitok a ja len tíško závidím. Cestovanie cez celé Slovensko by mi nevadilo, kdeže, ale predsa len v piatok bolo treba ísť do školy a no... rodičom sa to veľmi nepozdávalo :D Snáď sa mi pošťastí niekedy inokedy a stretnem sa s ním, keďže to musí byť naozaj úžasný človek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je naozaj úžasný a ja sama som musela rodičov riadnu chvíľu presviedčať

      Odstrániť
  2. Byla jsem v Praze a bylo to super. Akorat my jsme mely tu vyhodu, ze bylo specialni setkani s Patrickem jen pro blogerky, takze hodinu jsme s nim jen kecaly a blbnuly (mas pravdu, je super vtipnej a sympatickej a uzasnej).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano no toto stretnutie sme vám všetci blogeri na slovensku závideli :( ale tak aspoň niečo sme mali a bolo to úžasné

      Odstrániť
  3. Závisť! Ah, premrhala som svoju príležitosť. Nevieš prosím ťa koľko to celé trvalo? Aj s podpisovaním a tak...

    OdpovedaťOdstrániť