utorok 14. februára 2017

Pocity v kníhkupectve | Tumblr

*Vzniku tohto článku predchádzali 4 hodiny na Tumblr. A nie, vôbec mi to nevadilo.*
Aby som to upresnila, každý určite máme tie časy keď strávime na internete hodiny len si pozeraním obrázkov z rôznych fandomov. Ja som sa dnes kvalitne pobavila na príspevkoch o knihomoľoch a preto som sa rozhodla, že sa s tými najlepšími podelím. Vlastne by sa tento článok mohol volať aj "Naty sa nudila a Tumblr vystihoval jej život." Tieto obrázky a texty jednoznačne vystihujú mňa a som si celkom istá, že v niektorých sa určite nájdete aj vy.
Ako som sa nimi tak prehrabávala, našla som  príspevkov aj na tri články, ale aby som to zase so svojou tumblr stránkou mojej duše príliš nepreháňala, tak som sa musela stopnúť a dať vám sem len 10 naj, ktorých som vybrala.


 *story of my life* Tak veľa kníh a tak málo času. Potrebovala by som aspoň 500 eur aby som si mohla kúpiť všetky knihy, po ktorých momentálne túžim.


Učite poznáte ten pocit kedy vstúpite do obchodu s knihami a zrazu sa cítite ako doma, alebo ešte lepšie , ako v krajine zázrakov, obklopení vašimi najlepšími priateľmi (knihami), bez všetkých tých otravných ľudí.



Problémy bookloverov. Takto ja každý mesiac prídem aj o tie posledné úspory. Väčšinou podľahnem v kníhkupectve zvanom: Knihy pre každého, kde tie ceny sú vždy naozaj nízke a ak tam nájdete super knihu, to je proste na nezaplatenie. Stane sa mi to hoci aj keď si nepotrebujem/nechcem kúpiť žiadnu knihu a zrazu, z ničoho nič sa zjavy, kniha v zľave! A zbohom výplata...



Tento človek to na tumblr zabíjal s jeho chatmi a citátmi (@theboywhoreadsbooks). Ale tento sa na dnes hodí. Zrovna na Valentína! A ja si aj tak neviem predstaviť ako stráviť tento deň lepšie než s knihou pod dekou s čajom. Frajeri sú na príťaž, aspoň slobodne máte obe ruky voľné a  odnesiete viac kníh... 

Toto ak sa mi nestane aspoň dva z troch ráz čo idem do kníhk
upectva tak nikdy. Ja, ako správny tínedžer, som väčšinou bez peňazí a do kníhkupectva sa chodím pozerať na knihy, po ktorých túžim, ale tak skoro vlastniť nebudem. A potom zrazu, pribudnú peniaze a neviem sa rozhodnúť medzi knihami, tak sa veľakrát stane, že odchádzam naprázdno. 

Predstavte si to najviac vintage, najkrajšie, najväčšie kníhkupectvo na svete, v ktorom sú všetky knihy, ktoré ste kedy chceli za skvelé ceny. A teraz zachovajte pokoj.

Z môjho uhla pohľadu sa moja kôpka stále navršuje, lebo kníh je stále viac a viac. už som si ale postupne nachystala menšiu tbr kôpku nakraj, že tie si musím prečítať najskôr, tak som naozaj zvedavá ako sa mi to vôbec podarí. 

Koho by zaujímali nudné knihy z dobrým koncom? Poďme potrápiť naše už aj tak krehké duše s nejakou skvelou knihou, ktorá vás zrujnuje až do kým už nebudete veriť na lásku a svet zahalí temnota. 
Na Slovensko by taký shipping stál celé mnení, chvalabohu, že máme Bookdepository. 

A zakončím to gifom, na ktorom môžete vidieť mňa po apokalypse - prvé čo spravím, pôjdem vykradnúť kníhkupectvo a čítať si do konca sveta.

Našli ste sa v niektorých? Stáva sa aj vám, že niekedy stvrdnete celý večer na Tumblr?

6 komentárov:

  1. Výprodeje a poštovné s anglickými knihami - story of my life. :D Bohužel, na BD nemají všechno, takže někdy je to fakt o život (a tehdy nastupují kamarádi Thrift Books a Better World of Books). Nejvíc jsou pak hardbacky v angličtině, ty si snad nikdy nemůžu dovolit. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ja vždy až mi sánka spadne keď vidím tie ceny za hardbacky a slzička mi spadne... lebo predsa len tie ceny sú neuveriteľné

      Odstrániť
  2. tak v tom bych se hodne nasla :-D nektery fakt pobavily :-D to zna asi kazdej knihomol tyhle situace :) never-ending story :-D

    OdpovedaťOdstrániť