štvrtok 28. júla 2016

5 dní s letnými knihami | Fantasy

A pokračujem :D dnes som tu s jednou fantasy a druhou sci-fi knihou, ktoré mám ja pripravené na leto a plánujem si ich vychutnať. Fantasy a sci-fi knihy patria jednoznačne medzi moje obľúbené žánre a preto sa mi tieto dve vyberali veľmi ťažko z môjho super-dlhého to-read listu. Po dlhom rozhodovaní som si ale vybrala jednu anglickú a jednu slovenskú.

Šebová Vladimíra: InsomniaInsomnia
Sci-fi kniha od slovenskej autorky Vladimíry Šebovej, o ktorej počúvam väčšinou len chválu, síce ešte nie je na mojej poličke ale v blízkej budúcnosti sa tam dostane. Počula som ľudí ju naozaj chváliť a tak ma samú zaujíma, či sa slovenská autorka vyrovná tým anglickým, alebo kniha bude len priemerná. trošku ma odrádzalo, keď som čítala, ako sa niektorí ľudia sťažovali na štylistickú stránku a tie výrazy - no to je jediná časť na ktorú sa neteším, pretože niekedy zlú gramatiku jednoducho neprekusnem (samorejme, že aj ja robím chyby a je ich veľa ale tak "skovám sa" a "vypaté svetlo" hovoria za všetko).
Zaujal ma hlavne príbeh, ktorý je dosť originálny a naozaj príťažlivý. S myšlienkou nespavosti sa dá podľa mňa skvele pohrať a je veľa možností ako by sa príbeh mohol vyvinúť.
Anotácia: Čo ak by ste nikdy nemuseli spať? Snažím sa žiť normálny život, verte mi. Cez deň mi to ide. Rozdávam úsmevy, podpisy a zmluvy na nové knihy. Keď ale večer všetci odídu do sveta, v ktorom pre mňa nie je miesto, musím si nájsť nejakú zábavu... 25 rokov bez spánku... Viete si to predstaviť? Čo by ste robili so všetkým tým časom vy? Len pred pár dňami som zistila, že nie som jediná. Stretla som ďalších nespiacich ľudí - insomnikov. Prijali ma do ich tajného klubu. Jedinou podmienkou je, že o insomnii musím mlčať. Niečo ale nie je v poriadku. Niekto ma sleduje. Je to kvôli insomnii? Alebo mi dochádza čas tak, ako mi to kedysi predpovedali? Pôjdete so mnou? Sara Nickson je mladá spisovateľka žijúca v Londýne, ktorá trpí totálnou insomniou - nikdy nespí. Zatiaľ čo je jej kariéra rozbehnutá, v osobnom živote sa jej nedarí. Všetko sa zmení, keď sa jej pokúsi niekto ublížiť a ona je nútená vyhľadať cudzinca, ktorého už mesiace sleduje. Ten jej povie pravdu, ktorá zmení jej život navždy. 



Maas Sarah J.: A Court of Thorns and RosesA Court of Thorns and Roses 
Určite ste už počuli o Tróne zo skla. Toto je ďalšia séria od úspešnej autorky Sarah J. Maas. Na túto knihu sa síce vrhnem asi v angličtine, ale ak sa necítite na anglickú knihu, tak sa neobávajte - ani sa nenazdáte a bude ju vydávať vydavateľstvo Slovart spolu s pokračovaním.
Re-tellingy sú jedny z mojich najobľúbenejších. Nikdy niet nad dobrý re-telling. Tento je konkrétne o kráske a zvierati, čož je podľa mňa úplne skvelé a som celá nadšená a neviem sa dočkať kým si A court of thorns and roses prečítam. Sarah J. Maas je talentovaná spisovateľka, čo viem zhodnotiť podľa jej série Trón zo skla, ktorému som podľahla aj ja a ak toto bude také dobré ako Trón zo skla a hlavná hrdinka taká badass ako Celeana nebudem sa mať na čo sťažovať. 
Anotácia: Feyre's survival rests upon her ability to hunt and kill - the forest where she lives is a cold, bleak place in the long winter months. So when she spots a deer in the forest being pursued by a wolf, she cannot resist fighting it for the flesh. But to do so, she must kill the predator and killing something so precious comes at a price ...Dragged to a magical kingdom for the murder of a faerie, Feyre discovers that her captor, his face obscured by a jewelled mask, is hiding far more than his piercing green eyes would suggest. Feyre's presence at the court is closely guarded, and as she begins to learn why, her feelings for him turn from hostility to passion and the faerie lands become an even more dangerous place. Feyre must fight to break an ancient curse, or she will lose him forever.

A čo momentálne čítate vy? Dobrú fantasy či iný žáner?


6 komentárov:

  1. Insomnia vypadá hodně zajímavě - myslím, že se po ní podívám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite ti stojí za mrknutie, pretože málokedy na slovenské autorky počúvam chválu a na túto knihu som skoro zlé slovo nepočula.

      Odstrániť
    2. určite ti stojí za mrknutie, pretože málokedy na slovenské autorky počúvam chválu a na túto knihu som skoro zlé slovo nepočula.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. treba treba :) na dobré knihy sa vždy nájde čas a cez leto je ho veľa :)

      Odstrániť
    2. treba treba :) na dobré knihy sa vždy nájde čas a cez leto je ho veľa :)

      Odstrániť