piatok 31. júla 2015

Všetko najlepšie J.K. Rowlingová a Harry Potter!

Nemám pripravený žiadny mega článok (čož mi je ľúto, ale nebol čas), napriek tomu by som chcela nejako vzdať hold (alebo ako sa to povie) Joanne Rowlingovej (50) a aspoň takto verejne zaželať VŠETKO NAJLEPŠIE aj jej aj Harrymu Potterovi ktorý oslavuje 35 :) 

Chem sa zahanbene priznať, že som Harryho čítala strašne dávno, asi 33 roky to budú (áno som sklamaná sama zo seba) - a ešte pred rokom som zhltla len prvé tri časti v angličtine. Chcela som sa k nemu cez leto vrátiť, ako verný fanúšik aj kníh aj filmov, ale v knižnici boli všetky požičané a doma mám iba 5. a 6. časť - strašné viem.


Ja som na HP v podstate vyrastala. On bol popri Twilighte jedna z prvých fantasy kníh aké som čítala. Pamätám si ako som si prvý krát požičala z knižnice Fénixov rád lebo som nevedela, že tie časti nadväzujú. Postupom času, napriek tomu, že sa môj vkus a názor na knihy, ktoré som čítala keď som bola mešia menil (hlavne na Twilight - bolo ťažké si priznať, že existujú aj oveľa lepšie knihy), Harry zostáva niečím ako mojou srdcovkou <3 jednou z mála, ktoré si udržali svoje miesto. 


Myslím, že genialitu Jo Rowlingovej vieme oceniť všetci (alebo väčšina) a môžeme jej len ďakovať, že nám dala túto úžasnú sériu (a mnoho ďalších kníh) a že mňa (nás) previedla fantasy svetom, ktorý som si aj jej zásluhou obľúbila. 
Preto, aby tu nebol len samí text sem dám pár krásnych obrázkov (fotiek) z mojej zbierky na We heart it.













Ďakujem, že ste sa mrkli na môj výlev o dokonalosti HP :) Ak chcete niečo dodať, alebo komentovať vaše názory na Harryho alebo celý článok, aj vaše názory všeobecne budem len rada :)

8 komentárov:

  1. právě čtu Harryho Pottera a ohnivý pohár!:) a zatím je to super!:) HP je zatím jedna z mých nejoblíbenějších sériií :):D
    http://worldbyanett.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Harry nemá chybu (ako som už nekonečno krát spomenula vyššie v článku) :) som strašne rada keď "stretnem" niekoho kto to vie oceniť :D

      Odstrániť
  2. HP je geniálna séria, pri ktorej som vyrastala ako pri knihách tak aj filmoch a bolo výborné sledovať aj postavy ako dospievajú a rovnako tak herci :-) Jo je výnimočná osoba a osobnosť, nesmierne talentovaná spisovateľka o čom svedčia aj jej ďalšie knihy a pre mňa je taktiež veľkou inšpiráciou :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já nevím proč, ale této sérii jsem nějak nikdy nepřišla na chuť... Naopak má srdcovka (jak správně popisuješ) je právě Twilight :).
    Harry má ale spoustu fanoušků po celém světě a je fajn, že jsi napsala tenhle krásný narozeninový článek :)

    http://www.coolour-life.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. samozrejme, nesadne ton každému :) Všetci majú odlišný vkus :)

      Odstrániť
  4. wow, je to neuvěřitelný, :O Na Harryho bych se mohla dívat pořád! :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pozerávam ho stále dookola a nikdy ma to nenudí :)

      Odstrániť
  5. Rowlingová je geniálna autorka, ktorá vydala ešte geniálnejšiu sériu kníh, a tie chytili za srdce pomaly celý svet. Aj ja sa pridávam ku gratulácii. :3
    Charlotte, http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť