utorok 26. mája 2015

Hry o život... Film alebo kniha

Takže začnem tým že vám poviem niečo o tejto knihe/filme. V príbehu sa nachádzame v krajine zvanej Panem ktorý je pod vládou Sídla rozdelený na 12 obvodov. 1 obvod sú ľudia ktorý majú všetko, nepoznajú hlad, chudobu, a to taktiež aj 2-5. Asi tak od 6-12 sa majú ľudia dosť zle a to najmä od 10-12. Hlavná hrdinka Katniss Everdeenová žije v 12 obvode. Raz na Sídlo zaútočili rebeli ale Sídlo zvíťazilo a na počesť výhry vznikli Hry o život. Z každého obvodu vyberú žrebovaním jedného chlapca a jedno dievča. Tí budú po niekoľkých dňoch strávených v sídle vypustený do bojovej arény kde budú bojovať na život a na smrť.
A viac vám už k tomu nepoviem lebo by som vám prezradil celý dej a to nechcem.













Takže začnem knihou. Kniha ma milo prekvapila aj napriek tomu že som videl prvý film. V knihe toho bolo o niečo viac a postavy tam boli veľmi dobre rozvité a hneď som si obľúbil hlavnú hrdinku. Prostredie bolo super opísané a poviem vám že aj lepšie ako vo filme. Dosť my liezlo na nervy ako sa Katniss stále hádala sa Haymitchom. Viem že to Haymitch myslel dobre ale bol k nej dosť hrubý. Ale knihu hodnotím určite 5/5.


A teraz je na rade film. Film bol super to nemôžem poprieť no pár vecí my tam trochu chýbalo. Viem že oni ten film nemôžu predlžovať ale trochu to skreslili. Vo filme prišli Katniss iba dva sponzorské dary a v knihe ich prišlo až 4 ak sa nemýlim. Ale to je asi len vec vkusu. Veľmi dobre bola spracovaná grafickosť a hlavne vtedy keď mali na sebe tie ohnivé šaty. To bolo proste WAU...


Môj konečný názor bude že sa my iba o pol boda páčila viac kniha ale film bol taktiež super.

S pozdravom Mildo :)