sobota 28. marca 2015

Skúste Knihobežníka od Martinusu!


 O projekte KNIHOBEŽNÍK
Tisícky kníh sú rozmiestnené po verejných priestranstvách a v dostupných budovách, aby ich mohli čitatelia nájsť, prečítať, doplniť ich príbeh na tomto webe a poslať ďalej. 
  •  Knihy, ktoré sa zapojili do projektu, sú už od začiatku neobyčajné. Žiadnu z nich si čitatelia nekúpili – ale našli na verejných miestach, napríklad v telocvični alebo na zastávke električky. Každá kniha má samolepku s informáciou o tom, že sa zapojila do projektu. Na webe sa čitatelia môžu dozvedieť napríklad jej aktuálny status, polohu, zdravotný stav, ale hlavne – jej príbeh a príbehy jej predchádzajúcich čitateľov.
  • Ten, kto knihu nájde, si ju môže zobrať so sebou kam len chce – dúfame však, že čo najďalej a na čo najnetradičnejšie miesta, kde s ňou zažije vzrušujúce chvíle. Kniha však nie je jeho. Ak ju prečítal, budeme radi, ak sa s ostatnými knihobežníkmi podelí o svoje zážitky na tomto webe. Potom ju stačí jednoducho nechať niekde, kde knihu znova ktosi nájde a bude pokračovať v písaní jej životného príbehu.
Hľadaj knihy na rôznych miestach, zober si ich zo sebou a znavu ich posuň ďalej. 1,5 milióna kníh po celom Slovensku. Od Bratislavy po Košice. 
Tento skvelý projekt od vydavateľstva Martinus, Vám ponúka možnosť čítania zadarmo ale aj pridať na túto cestu po celej krajne svoju knihu. Ak ste ju už prečítali a chcete aby sa kniha dostala aj k iným, a potešila ich rovnako ako Vás, aby ich očarila a posunula ďalej svoje posolstvo, stačí sa len registrovať a knihu odložiť napríklad v najbližšej knižnej búdke. 
Zmyslom projektu je dotlačiť ľudí k čítaniu kníh a tým ich obohatiť o nové zážitky a vedomosti.  
Ja som sa zapojila, a vy tiež neoľutujete. 


Viac o projekte TU!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára