streda 14. septembra 2016

James Dashner: Labyrint - Zhorenisko

Oficiálna anotácia: Thomas veril, že útek z Labyrintu prinesie Flekárom slobodu, ale nemohol sa väčšmi mýliť. Život nie je ani zďaleka taký jednoduchý a ukazuje sa, že to, čo spočiatku vyzeralo ako koniec trápenia, je iba jeho začiatkom. Po krátkom oddychu sa Flekári stretávajú s mužom, ktorý výzorom pripomína potkana, a dozvedajú sa, že testovanie vstupuje do druhej fázy. Ich úlohou je za dva týždne prejsť cez najhorúcejšiu časť sveta – Zhorenisko. No Thomasova priateľka Teresa záhadne zmizne.
Na Zhorenisku neexistujú žiadne pravidlá. Flekári sa musia spoľahnúť iba na seba, nijaká pomoc nepríde a trestom za zlyhanie je smrť. CHAOS sa prostredníctvom nových premenných postaral, aby ich šance čo najväčšmi znížil.
Skúška v Zhorenisku otestuje silu priateľstva aj súdržnosti. Flekári musia čeliť aj novému nepriateľovi, ktorý je rozhodnutý prežiť aj za cenu toho, že by mal Thomasa a jeho priateľov zničiť.


Obálka knihy je filmová a zato som veľmi rád pretože sa mi fakt páči a nemám jej čo vytknúť. Veľmi by som chcel domov na stenu aj takýto plagát.

Postavy v knihe som si obľúbil ešte viac ako v prvom dieli. Až na jednu ku ktorej sa tiež vyjadrím a nezaručujem že pekne. :D Thomas bol v tomto dieli ešte odvážnejší ako bol v tom prvom a to je už čo povedať. V prvom dieli mi prišiel v pohode ale teraz bol proste top! Aj keď sa nám tu s ním objavoval menší milostný trojuholník ktorý mi liezol na nervy, som ho mal stále rád. 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt the maze scorch trials gifMinho bol jeden z tých postáv ktoré som si obľúbil až teraz a nie v prvom dieli kde som ho moc nemusel. Jeho vtipné poznámky ma stále rozosmievali a proste bol strašne cool. Aj keď mi sem-tam jeho nervové výlevy prišli divné. :D 
Newt. Jeho som mal rád už aj v prvom dieli ale tu mi prišlo že mu dal autor veľmi málo priestoru nato aby sa nejak ukázal. Bolo to len také že ,,Hej čitatelia žijem! Ale teraz sa zasa dlhšie neobjavím. Čus!,, Takéto mi to s ním proste prišlo. Škoda noo. 
 Teresa je tá ktorá mi z celého príbehu riadne liezla na nervy a mal som chuť ju zabiť. Autor mal asi v pláne znechutiť nám ju a poviem vám že sa mu to podarilo na jednotku. Verte mi že by ste s nou nemali nervy. 
A nakoniec tu máme našu novú postavu ktorú som si veľmi obľúbil. Faaaaakt že moc som si ju obľúbil. A je to Brenda!! Bože ona bola taká dokonalá až to nieje možné. Zaručujem vám že si ju obľúbite. 

K deju. Zhorenisko som mal ako prostredie radšej ako labyrint/flek. Ale ak by som si mal vybrať kde budem žiť tak asi radšej labyrint. Bolo by to asi bezpečnejšie.  Zhorenisko bolo úplne nadupané akciou ktorá v prvom dieli až tak moc nebola. Konečne sa dozvedáme viac o víruse ktorý spôsobuje erupciu a aj to ako sa do sveta dostal. Táto kniha nám objasnila mnohé veci ale veľa ich aj pripravila na záverečný diel. Toľko otázok ako som mal na konci tohto dielu som nemal pri prvom asi ani polovicu. Ten koniec bol úžasný a zároveň hrozný s tým že to skončilo moc otvorene. Na štastie mám doma už aj tretí diel na ktorý sa veľmi teším. 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt the maze scorch trials gif
V knihe boli strašne desivý pomätenci. Sú to vlastne ľudia nakazený tým vírusom u ktorých už erupcia vypukla naplno. Bola tam jedna časť kde bol Thom s Brendou v podzemných tuneloch a začali ich tam naháňať pomätenci. To bolo asi prvý raz čom som sa pri čítaní knihy zľakol. Bola to ale moja obľúbená časť pretože tam bola Brenda! :D

Ak by som mohol tak dám knihe viac ako 5 hviezdičiek pretože si to zaslúži. Bola omnoho lepšia ako prvý diel a to je už čo povedať. 
Knihe dávam 5(10) hviezdičiek z 5 

Čítali ste už tento diel? Ako sa vám páčil? Každý komentár poteší. 

4 komentáre:

  1. A trojka je ešte lepšia!Už som síce stretla ľudí,ktorým sa koniec absolútne nepáčil ale ja som s ním spokojná XD. Najviac sa mi páčil stred knihy pretože začiatok bol nudný a koniec dosť odfláknutý. Napriek tomu kniha bola skvelá hlavne kvôli charakterom postav (Newt a Minho :3) a prostrediu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trojku som už začal a je fakt super. Tak som zvedavý na ten koniec nooo :D

      Odstrániť
  2. Mne osobne sa dvojka páčila asi najmenej z celej série, no tým nechcem povedať, že by sa mi nepáčila vôbec. Túto sériu mám veľmi rada... Prajem ti pevné nervy pri čítaní trojky, pretože tá je nadupaná až, až :). Inak Theresu nemám ani ja rada. Nezhnusila sa mi až v druhom diely, ale už od samého začiatku. Nedokázala som si pomôcť no :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve už trojku čítam a to je len stále že WTF!? Napr. to s tou Brendou a CHAOS-om som nečakal :D #teresajezlo

      Odstrániť