nedeľa 3. apríla 2016

Cassandra Clare: Mesto kostí, Mesto popola, Mesto skla (Nástroje smrteľníkov)

Ahojte! Už dlhšie odo mňa nebola recenzia na nejakú knihu. Bolo to z toho dôvodu že som prečítal tri dieli série Nástroje smrteľníkov. Všetky tri už recenzovala Natalie takže preto som nerobil recenzie. Ale dnes ma napadlo že by som mohol napísať aspoň článok čím som si túto sériu zamiloval a bude tam aj taká mini recenzia na tieto tri dieli. Sú ešte ďalšie tri no to si nechávam na neskôr. Toto bude vlastne aj také odporúčanie prečo čítať túto sériu. :)
Najviac na asi teší že som prečítal tieto tri dieli za jeden mesiac. Nato že ja čítam pomaly tak je to pre mňa úspech. Ale keď to bolo také dokonalé že som nevedel tú knihu pustiť z rúk. :3


Začnem tým že prvý diel tejto série sa mi moc nepáčil. Vážne som uvažoval či budem chcieť pokračovať. No nakoniec som si predsa len prečítal aj druhý diel a vtedy to prišlo. Zamiloval som si to hlavne kvôli už trochu viac prepracovanému deju, vtipným častiam príbehu a hlavne kvôli Izzy!! :3333333333333  Ona je asi z celého príbehu najlepšia. A potom aj kvôli bosorákovi menom Magnus. Už len to meno je super! :D


Jace: Ja teda obyčajného nepobozkám, radšej tu zostanem a zhnijem,
Simon: To ako navždy? Navždy je strašne dlhý čas.
Jace: Vedel som to, chceš sa so mnou bozkávať, čo?
Simon: Ani nápad. Ale ak...
Jace: Tuším je pravda, čo sa hovorí, ak sa majú dvaja radi, na pohlaví nezáleží. 


Tieňolovci sú najúžasnejší nadprirodzený bojovníci EVER!!! Nechápem ako mohlo niekoho toto napadnúť. Odteraz je mojím snom stať sa tieňolovcom a chrániť svet pred démonmi. Ja nie som ako ostatný keď čakajú že im príde list z Rokfortu. Ja túžim stať sa tieňolovcom a ísť študovať do Idrisu!! Veď kto by nechcel ísť do Idrisu? Alebo inak povedané do Mesta skla? Idris je úžasné miesto. (Keď nerátam Sesiu. :D Ktorý ste čítali tak pochopíte. :D )
Postavy v tejto sérii sú rozdelené do dvoch skupín. Postavy ktoré milujete a postavy ktoré vám prídu otravné. :D Otravná mi tu prišla zo začiatku iba Clary. Len v prvom dieli. Potom už som si ju zamiloval. A postavy ktoré milujem? Asi všetky. Ja som mal rád aj Valentina a to je to hlavná záporná postava. Ale keď on bol super. Hlavne v tretej knihe. Tam bol taký strašne psycho a mne sa to páčilo. :D :D Ale najviac mám rád už spomínanú Izzy. Ona bola dokonalá. Sexi, inteligentná a hlavne odvážna. :3 Mal som rád aj Magnusa a Aleca. (Malec!!) Jace ma v druhom dieli trochu otravoval s tým ako je naviazaný na Valentina ale inak ho mám rád. Jeho hlášky sú super!! :D Simon bol super. Hlavne ako... SPOILER!! Upír!!   
Postavy v týchto knihách boli prepracované do posledného detailu. Hlavne vzťah medzi Clary a Jaceom. Niekedy mi to prišlo až vtipné ako to medzi nimi je. Ale nechcem moc spoilerovať takže tu nebudem hovoriť že prečo. :D 


Luke: Niečo by si však mala mať. Niečo, čo by mal mať každý Tieňolovec.
Simon: Protivné, arogantné správanie? 


Cassie nás čitateľov svojimi knihami vtiahla do sveta ktorý je dokonalý. Objavujú sa tu bosoráci, féri, vlkolaci, upíri a aj démoni ktorý sú veľmi nechutný a škaredý a preto ich treba zabíjať!!! Ale nie. Démoni požierajú svety a preto Anjel Raziel stvoril tieňolovcov aby chránili svet pred démonmi. 
No nevyzerá to úžasne? 

Pár dôvodov prečo by ste mali túto sériu čítať: 1. Úžasný a prepracovaný dej knihy.
                                                                           2. Napätie a šokujúce odhalenia
                                                                           3. Vtipné hlášky niektorých postáv.
                                                                           4. Tieňolovci, upíri, vlkolaci, féri, bosoráci a démoni!!
                                                                           5. Incest :D :D :D (Tak trochu) 
                                                                           6. A posledný je Izzy!!!!!!!! :33333

Ukončenie tejto povedzme tomu prvej trilógie bol geniálny a skončilo sa to veľmi dobre. Bolo tam síce ešte dosť nezodpovedaných otázok ale to sa dozvieme v ďalších dieloch na ktoré sa neskutočne teším. Týmto prvým trom knihám dávam takéto hodnotenie:

                                                                                                  Mesto kostí: 4/5 
                                                                                                  Mesto popola: 5/5
                                                                                                  Mesto skla: 5(6)/5

Celkové hodnotenie: 5/5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára