pondelok 11. januára 2016

Rick Riordan: Percy Jackson #1 - Zlodej blesku

Oficiálna anotácia: Volám sa Percy Jackson... Až doteraz som si myslel, že som obyčajný chlapec, ktorého čaká vyhodenie zo školy... Zistil som však, že môj otec je jeden z bohov na Olympe... Moja učiteľka sa premenila na krvilačnú príšeru a kamarát je satyr... Všetci na mňa číhajú a podozrievajú ma z krádeže blesku, silnej zbrane mocného boha Dia... Musím dokázať svoju nevinu a nájsť ukradnutý blesk a s ním aj zlodeja. Pomôžeš mi?
Bude to však nebezpečné, tak potom sa nesťažuj, že som ťa nevaroval!



Myslím že všetci ste už o tejto knihe počuli. Veľa ľudí ju miluje a ja sa im ani nečudujem. Ľutujem jednu vec. A to tú že som s touto sériou nezačal skôr. Po prečítaní tejto knihy som si myslel že to ani nemôže byť možné aby to bolo také dobré. Ono to bolo fakt super...

Začnem obálkou. Jediné čo sa mi na tejto knihe nepáči je táto strašná obálka. Páči sa vôbec niekomu? Mne nie. Je strašná. Pôsobí strašne lacno a umelo. Dačo hrozné. Ešte že som si pri čítaní knihy nevšímal obálku. Ale ako sa hovorí - Nesúď knihu podla obalu. :) 


Teraz si povieme niečo o postavách v tejto knihe. Samozrejme je tu naša hlavná postava Percy Jackson. Jeho som si veľmi obľúbil a z celej knihy mi prišiel najlepší. Páčila sa mi jeho drzosť a to že si nenechal len tak rozkazovať. Mal som ho proste veľmi rád. Annabeth bola taktiež dobrá postava. Jej mudrovanie k tomuto príbehu úplne sedelo a taktiež som si ju obľúbil. Grover bol tiež dobrá postava ale teraz sa prikláňam k tomu že vo filme bol lepší. Prišiel mi strašne bojazlivý a nudný. Niekedy sa bál povedať čo len slovo. Ale mal aj svoje svetlé a vtipné stránky. 
Toto by bolo všetko k postavám. Nebudem tu rozoberať ostatné vedľajšie lebo to by sme tu boli veľmi dlho. 


Verte mi že ja som sa nikdy moc nezaujímal o takýto druh kníh. Bohovia a toto ma nikdy nelákalo. Ale kedže všetci túto knihu tak chválili tak som si povedal že to musím byť dobré. Spočiatku som sa strácal v menách tých bohov ale potom mi to začalo konečne dopínať a ja som sa prestal strácať v deji. Príbeh knihy bol od začiatku nabitý akciou a záhadami. Proste začiatok aký si praje asi každý booklover. Od prvej stránky som vedel že to bude niečo výnimočné a také to aj bolo. Autor podal tému ktorú ešte nikto iný nevyužil a preto to bolo také originálne. Najradšej som mal asi poslednú časť knihy v ktorej sme sa konečne dozvedeli veci ktoré nám stále vŕtali v hlave. Jediné čo sa mi na konci nepáčilo bolo Percyho stretnutie s bohmi. Arogantnejších a namyslenejších ,,ľudí,, som ešte nevidel. Bohov mám z celého príbehu najmenej rád. Dokonca ani hlavný záporák mi neprišiel taký hrozný ako oni. Prečo by bohovia nemohli vídavať svoje deti? Ved je to nelogické. 
Koniec knihy sa mi ale páčil. Bolo to také aké som čakal. Milé zakončenie prvej časti tejto série ktoré nám ale otvára brány k ďalším dielom. Už teraz viem že si určite prečítam aj druhý diel. Veľmi sa naň teším. 


Určite túto knihu odporúčam všetkým. Je to fakt úžasné. Príbeh vás nepustú spať aj keď sú tri hodiny ráno. Takže ak máte radi fantasy tak sa do toho určite pustite. 

Moje hodnotenie: 5/5

Čítali ste už niekto túto knihu? Ak áno napíšte mi ako sa vám páčila a aké ste z nej mali pocity. Teším sa na vaše komentáre. :)

Mildo


3 komentáre:

  1. Ja som Percyho začala čítať asi 1 a pol, 2 roky ddozadu....a ešte terez si trieskam hlavu o stenu zo slovami, že prečo som s touto sériou nezačala skôr. Mám prečítanú celú sériu a....bomba. Je to jedna z mojich najobľúbenejšich sérii. A pre mňa je táto séria úplne ako stvorená, pretože milujem fantasy a Grécku mytológiu. Knihy som začala čítať kvôli filmom, ktoré sa mi veľmi páčili. A tak som si povedala, že ak je film taký dobrý, tak aká fantastická musí byť kniha. Prečítala som a neľutujem. Už sa teším, keď si dám cez prazdniny ďalší re-reading. Pomaly už zbieram aj Bohov olympu, tak som zvedavá, ako to bude pokračovať a ko sa to celé zakončí. Naozaj fantastická séria, ktorú každému vrelo odporúčam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež najprv videl film a páčil sa mi. Po prečítaní knihy si hovorím že film bol totálne od veci. Ale aj tak mám rád ten film :3

      Odstrániť
    2. Je pravde, že sa kníh "moc" nedržali, ale aj tak sa mi tie filmy páčia. Páči sa mi, ako to urobili a že aj keď sa nedržali kníh, dokázali ten príbeh pútavo vyrozprávať. (Aspoň pre mňa.)

      Odstrániť