utorok 5. januára 2016

Agatha Christie: Záhada modrého vlaku

Oficiálna anotácia: Skvelý detektívny príbeh z roku 1928. Keď sa prepychový Modrý vlak blíži k Nice, sprievodca nájde v lôžkovom vozni mŕtvu Ruth Ketteringovú. Páchateľ unikol a z kupé zmizli vzácne rubíny. Vyšetrovania sa ujíma Hercule Poirot, ktorý zhodou okolností cestuje tým istým vlakom na Francúzsku riviéru. Hlavným podozrivým sa stáva manžel obete Derek, ktorý je známy svojou slabosťou pre atraktívne dámy. Nebol by to však Poirot, keby sa uspokojil s jednoduchými riešeniami, čo sa mu ponúkajú. Tak ako Modrý vlak uháňajúci k cieľu, aj slávny detektív neúnavne sleduje svoju cestu. Je na nej zopár ostrých zákrut a prekvapivých zvratov, no svojrázny Belgičan ani tentoraz neostane nič dlžný svojej povesti génia...


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu SLOVENSKÝ SPISOVATEĽ. Knihu si môžete kúpiť TU.


Som tu s ďalšou recenziou na knihu od autorky nazývanej KRÁĽOVNÁ ANGLICKÝCH DETEKTÍVOK !! Po tejto knihe som o tom plne presvedčený. Už som spomínal že nie som veľký fanúšik detektívok a že ich ani cielene nevyhľadávam. Ale táto kniha ma presvedčila že by som si mohol od tejto autorky ešte niečo prečítať a viem že by som sa nenudil. Čítal som aj Vraždu v End House na ktorú môžete recenziu nájsť TU. Ale tá ma tak nenadchla ako táto!! 


Začnem obálkou. Obálka je veľmi pekná a k tomu príbehu sa hodí. Aj keď meno autorky je tak napísané akoby to bolo rozmazané ale je to tým aj originálne. 


Hlavná postava je Katherine Greyová ktorá bola posledná ktorá videla našu obeť Ruth Ketteringovú živú, spoznala ju v ten deň vo vlaku. Bola veľmi sympatická ale ako naša milá Agatha rada robí zvraty, tak som sa bál aby nakoniec ona nebola vrahyňa. Nechajte sa prekvapiť. :D Hercule Poirot tam samozrejme bol tiež ale toho je zbytočné spomínať pretože toho všetci poznáme. Aby sme neprezrádzali z deja tak v skratke vymenujem aj ostatné dôležité postavy. Otec zavraždenej Rufus van Aldin, manžel zavraždenej Derek Kettering, milenec gróf de la Roche, potom postava Markíza (neprezradím kto sa skrýva pod touto prezývkou) a nakoniec slúžka Ada Masonová. Toľko by aj stačilo k našim postavám z tohto príbehu. 

Príbeh sa mi veľmi páčil, bolo to veľmi napínavé v tipovaní vrahov a na každej stránke ma táto kniha prekvapovala a kazila mi moje tipy na vrahov. Ako som už povedal pri Agathe nemáte tušenia ako to nakoniec dopadne. Prelínalo sa tam viac dejov ohľadne postáv čo mi znemožňovalo správne si spraviť úsudok o vrahovi ale v konečnom dôsledku všetky tie deje do seba zapadli. (len mne to ako vždy nedopínalo :D ) Nakoniec ešte musím povedať že ak si myslíte že už viete kto je vrah tak je s najväčšou pravdepodobnosťou isté že sa zasa mýlite. 

Hodnotenie knihy bude musím povedať veľmi vysoké. Ale ako som už povedal, (znova sa opakujem :D ) tak tento žáner kníh moc neobľubujem. Ale pretože sa mi kniha páčila tak jej musím dať hodnotenie aké si zaslúži. 

Moje hodnotenie: 4,5/5 


Čítali ste už nejakú knihu od tejto autorky? Alebo rovno aj túto? Napíšte nám či sa vám knihy od tejto autorky páčia... 


Mildo






1 komentár:

  1. Agathu Christie miluju :-) Líbí se mi, že jsou její příběhy tak skvěle napsané, že ať tipuju za vraha kohokoli, tak jsem stejně vždycky překvapená, že to je někdo úplně jiný :-)

    OdpovedaťOdstrániť