streda 27. januára 2016

1O quick-read kníh

Ahojte,
znovu po dlhej dobe som tu s novým článkom! Jeeej! zase niečo pribudne do rubriky 1O vecí čo... a tentokrát to bude 1O kníh, ktoré máte rýchlo prečítané. Inšpirovala som sa mnou, keďže z nejakého dôvodu vôbec nemám čas - či už na články alebo celkovo na čítanie. Poznáte tie knih, nad ktorými trávite celé hodiny a napriek tomu aké sú dobré, čítajú sa pomaly a okrem čítania nemáte na nič iné čas? Ak máte náladu na knihu, nad ktorou nestvrdnete celé dni tu sú moje typy!

- samozrejme, aby z tohoto článku nevyplývala len moja lenivosť, bude aj recenzia! Momentálne mám rozčítané až 3 knihy. Jednou z nich je Will Grayson, Will Grayson od Johna Greena, ktorú by som chcela dočítať čo najskôr, potom kniha Sabriel, ktorú chcem prečítať predtým ako vydajú pokračovanie, aby som bola ready + ešte popri tom som sa rozhodla, že si prečítam Hostiteľa. Toľko k môjmu voľnému času :D #bloggerishissues


1. Ak zostanem (Gayle Forman)
Ak zostanem alebo teda Zostať so mnou je naozaj jedna z tých kníh, ktoré máte prečítané za hodinku a aj tak je skvelá. Nenáročné postavy a pútavý dej sú ako stvorené pre jednorázový quick-read.


2. The DUFF: Designated Ugly Fat Friend (Kody Keplinger )
Ak ste ešte nevideli film The Duff určite sa vrhnite na knihu (alebo na ten film) a ak ste film videli, tiež sa vrhnite na knihu. The Duff je síce v angličtine, ale pre ľudí, ktorým to nevadí, je tá pravá voľba ak chcú ušetriť čas a stále niečo prečítať. Výhodou je aj to, že anglický paperback je super malý, takže knihu napcháte doslova všade a máte ju vždy poruke.

3. Kam zmizla Aljaška (John Green)
Pod tento bod by som zaradila všetky knihy od Johna Greena spolu s Paper Towns a Na vine sú hviezdy. Kam zmizla Aljaška je zo všetkých greenoviek moja najobľúbenejšia . Napriek tomu, že všetky greenovky majú taký smutný námet zhltnete ich na jeden raz. Aspoň u mňa to tak bolo. Všetky Greenove knihy sú knihy naozaj na jedno posedenie.

4. Prvých 100 (Kass Morgan)
Jedna z mála sci-fi kníh, ktoré by som do tejto kategórie zradila pretože väčšinou sú sci-fi knihy naozaj dlhé a náročné na čítanie. Napriek tomu, toto bola také oddychovka. V Prvých 100 sa skôr zameriavajú na psychickú stránku postáv a nie až tak na samotnú budúcnosť. 




5. Charlieho malé tajomstvá (Stephen Chbosky)
Kto už nepozná túto knihu? napriek tomu mi nedalo a musela som ju spomenúť. Jej dej ma aj po x-týkrát  pohltil a prečítala som ju zo dňa na deň. K tomu, že sa ľahko s rýchlo číta, je to aj kniha, ktorá vás zaručene nikdy neomrzí. 

6. Nočný Cirkus (Erin Morgenstern)
Fantasy kniha, ktorú ja popravde zbožňujem už dlho. Dostala som ju na Vianoce myslím a prečítala som ju do dvoch dní. Je krátka, ale pohltí človeka ani neviem ako. Naozaj bola ľahko čitateľná a u mňa prečítaná hneď. 

7. Tanec pre Luciu Frey (Daniela Ferková)
Asi by bolo rozumné spomenúť aspoň jednu slovenskú knihu a tu si u mňa drží prvenstvo Tanec pre Luciu Frey od slovenskej autorky. Táto kniha sa vyšplhala na prvé miesto v mojom rebríčku slovenských kníh. Má k tomu skvelý playlist, ktorý doladzuje atmosféru. Prečítané na posedenie. 

8. Pýcha a predsudok (Jane Austen)
Z klasiky by som za quick-read vybrala jednoznačne túto knihu. Už na tú dobu, je naozaj zaujímavá a čitateľa uchmatne hneď a nepustí až dokým ju neprečítate. Je to kniha, ktorá sa dá prečítať zo dňa na deň a je tiež je nekomplikovaná a drží sa jednej línie, z čoho vyplýva že nestrávite veľa času zorientovávaním sa. 

9. S láskou Rosie (Cecelia Ahern)
Love Rosie nie je dlhá ani krátka kniha. Má pútavý dej a preto som ju ja osobne prečítala za pár dní. Nepotrebovala som si vyhradzovať čas, len keď sa mi chcelo vzala som ju do ruky a čítala. Keď už sa mi nechcelo, tak som ju jednoducho odložila a vrátila som sa k nej neskôr.

1O.  Všetky skvelé miesta
K tomuto už ani nie je čo povedať, čo už nebolo spomenuté pri iných.Toto je proste skvelá  kniha na odpočinok.



Ako si spätne čítam tento článok,  tak som ani tak moc neodporúčala quick-reads - len čiastočne, ale who cares? Snažila som sa vybrať z mnohých žánrov ale najviac sa v tejto kategórii pošťastilo romantickým knihám. 
Aké máte vy vaše quick-reads?





6 komentárov:

  1. Pre mňa sú to jednoznačne všetky greenovky tiež. Tie sa mi ľahko čítajú a mám ich naozaj prečítané hneď.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zrovna jsem postla na blogu co mně upoutalo v knihkupectví. :) Pýcha a předsudek je samozřejmě klasika, miluju i film. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pýchu a předsudek za quick-read moc nepovažuju. Já se jí prokousávala několik týdnu nicméně i tak si myslím, že je to skvělá kniha. Jen se mi rozhodně nečetla snadno. Děkuji za spoustu zajímavých tipů na další knihy! :)
    http://fiamorisrunning.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nemáš za čo, samozrejme, nie každému sadne každá kniha... niekedy to naozaj záleží len na okolnostiach

      Odstrániť