pondelok 10. augusta 2015

Paper Towns... Film alebo Kniha

Takže dnes v tento horúci deň sme sa s Natalie dohodli ísť do kina na Paper Towns a poviem vám že to neľutujem pretože ten film bol dokonalý a veľmi konkuroval s knihou ale o tom sa dozviete už o chvíľu.

RECENZIA NA KNIHU TU! 



O knihe/filme: Margo Rothová-Spiegelmanová. Jej bláznivé dobrodružstvá sa zakaždým prehnali školou ako letná búrka: na gitare ju naučil hrať nejaký starký v polorozpadnutom dome v mississippskom Hot Coffee. Tri dni kočovala s cirkusantmi, lebo ich presvedčila, že by z nej mohla byť artistka. Na koncert The Mallionaires v St. Louis sa dostala tak, že sa vydávala za basgitaristovu frajerku, a keď ten s ňou naozaj chcel chodiť, poslala ho kadeľahšie. Jej najneuveriteľnejšie príhody sa vždy ukázali ako skutočné!

Tak do tejto dobrodružnej duše sa beznádejne zamiloval Quentin-Kvéčko Jacobsen, trochu zakríknutý chlapec z dobrej rodiny. Keď mu pojašená maturantka jednej noci vlezie do izby prezlečená za nindžu a odhodlaná vykonať jedenásť bodov neľútostnej pomsty nevernému frajerovi a bývalým kamarátom, Kvéčko neodmietne. To, čo povystrájajú, Quentina rovnako nadchne ako vyľaká. Lenže na druhý deň je Margo preč a zanechá po sebe len indície určené práve jemu. Vydáva sa teda na cestu plnú odbočiek, a čím bližšie je k cieľu, tým lepšie spoznáva skutočnú tvár priateľky – a možno aj svoju vlastnú.


John Green je fakt super a kniha Paper Towns bola podla mňa od neho asi najlepšia. Kniha bola fakt super a nemám jej čo vytknúť a viem že asi väčšina so mnou nebude súhlasiť ale ten koniec sa tam podla mňa úplne hodil ale je to môj názor takže napíšte do komentára aký ste mali nato názor vy a ja uvidím či je tu niekto kto má podobný názor ako ja. Kniha bola veľmi ľahko napísaná a veľmi ma bavila. Hlavná postava Quentin my síce moc nesedela ale Margo bola mega super postava ktorú som miloval celú knihu a trochu som ju vlastne aj chápal. To prečo chcela odísť malo svoje dôvody ktoré vám tu vypisovať nebudem ale rozhodne vám odporúčam knihu si prečítať pretože je to veľmi zaujímave a ľahké čítanie pre každého. 

V určitých momentoch som si chcel kúpiť knihu aj s tou novou úžasnou filmovou obálkou ale nakoniec som si povedal že keď už to mám tak nebudem zbytočne vyhadzovať peniaze za tú istú knihu ale keď tá obálka je mega super :3




Takže a teraz sa vrhneme na ten film. Na ten film som sa neskutočne tešil a ešte do teraz mám z neho neskutočný zážitok. Film bol takmer tak isto natočený ako to bolo v knihe aj keď s tým koncom ma trocha sklamali ale dalo sa to vydržať. Nebolo to niečo také hnusné že by to nejak moc natrhlo dej ale bolo to také... no proste iné ako som očakával. Herecké obsadenie bolo fakt super a najmä Cara, ktorá hrala Margo sa tam úplné hodila a nejak tak som si ju predstavoval. Aj keď Quentina trošku inak ale aj ten tam sedel. Ben nesklamal a vo filme bol dokonca lepší ako v knihe. Jeho vtipné komentáre a to že by sa rád vyspal s mamou Quentina ma dostalo :D Radar bol tiež celkom podla mojich predstáv. V knihe keď už išli hľadať Margo s nimi nešla aj jeho frajerka ale vo filme hej. To ste mohli vidieť už aj v trailery na film. 

Musím povedať že bolo dosť ťažké rozhodnúť sa či bol lepší film od knihy ale u mňa o pol % stále vyhráva kniha ale film bol taktiež dobrý. Čo dobrý on bol proste super.  

Dúfam že sa vám tento nový článok páčil a určite napíšte či ste už videli film a aký naňho máte názor. Mildo

4 komentáre:

  1. Na ten film jsem byla v předpremiéře díky Neoluxoru. :) Přiznávám, že mě závěr trochu zklamal (a celkově i to, že s nimi jela přítelkyně Radara), ale dalo se to překousnout. :) Co mi vadilo hodně, byl ten posunutý čas, kdy jeli za Margo dřív. Ale film byl jinak super. :)

    No, ale kniha je přece jen kniha. :)

    - mikulovatereza.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kniha se mi moc líbila! ^^ Je naprosto skvěla! Film už je o trochu horší, ale taky se mi moc líbil. :) Kniha je více záživnější a podrobnější...takže za mě kniha!

      everythingononepaper.blogspot.com

      Odstrániť
  2. Kniha bola super, veľmi sa mi páčila, ale ten koniec mi celkom nesedel. Musím sa priznať, že čo sa týka filmu, tak s tebou nesúhlasím. Film a kniha sú diametrálne odlišné. Napríklad tým, že Ben a Lacey sa v podstate nejak tak skamarátili vo filme až ku koncu, v knihe hneď. Museli stihnúť doraziť na ples vo filme, ale v knihe na maturu, ak sa nemýlim. Na road trip nevzali v knihe Angelu, vo filme hej. Aj to s opitým Benom bolo v knihe inak. Film a kniha mali iba málo spoločného, a aj keď bol aj film úžasný, koniec veľmi sklamal. S knihou som však spokojná a tuším som jej dala 4,5/5 hviezdičiek. :D
    Charlotte, http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť