nedeľa 30. augusta 2015

10 najlepších vecí na knihách...

Ahojte :)Dnes som tu s novým článkom! Jupííí! :D Trvalo mi hrozne dlho kým som vymyslela niečo
užitočné. Pred týmto článkom som napísala asi 3 iné a potom ich vymazala lebo stáli za nič...
Toto bude jeden nový do série 10 vecí čo..., tentoraz budem písať o výhodách kníh a najlepších veciach s nimi spojenými.
Aké máme my Book Lovers výhody z toho, že čítame??

1. Knihy vedia byť skvelý únik
Ak máte už plné zuby reálnych ľudí, svojich problémov alebo normálneho života, stačí otvoriť knihu a ponoriť sa do deja. Niekedy Vám kniha pomôže tým, že zachytáva osud človeka, čo je na tom horšie ako Vy a hneď sa potom cítite lepšie. Alebo Vám dá nádej na šťastný koniec. 
Uniknúť do knižného sveta je skvelá výhoda. V tomto svete sa dá totiž dosť dobre schovať a vyhnúť sa kontaktu s realitou. 
Ste naštvaní na celý svet, všetci Vás štvú a už sa Vám ďalej nechce existovať v tomto svete? Tu je riešenie! Presťahujte sa d knižného sveta. Nečitatelia majú smolu :D





2. Vedia zahnať nudu
O tom, že čitatelia sa nikdy nenudia nie je pochýb. Vždy totiž máme pri sebe knihu. Či už vláčime v kabelke celú knižnicu, alebo len máme zaprataný mobil PDF verziami a e-knihami. Vždy sú po ruke a vždy mám čo robiť - čítať.


3. Vedia nahradiť najlepšieho kamoša/kamošku
Toto vyznie pravdepodobne hrozne outsidersky ale tak to nie je... Síce sme väčšinou zažratí v knihách, máme aj svoj život (čo veľa ľudí nechápe). Ale! Ak sa niečo pokazí, vždy sú tu pre nás naše obľúbené knižné postavy. Dosť často sa aj mne stáva, že sa riadim a konám podľa tých postáv. Alebo sa rozhodujem tak akoby sa rozhodli oni... No rady od najlepšieho kamoša na nezaplatenie... :D



4. Emócie

Ďalším bodom sú (ako som to nazvala) emócie. Všetky tie pocity, ktoré nám knihy dávajú a vzbudzujú k nám. Ani mi nehovorte, ž sa Vám nikdy nestalo, že ste nad knihou plakali (že John Green??!!!) alebo sa smiali spolu s postavami. A všetka tá láska a romantika v tom... och 



5.Cestovanie bez cestovania, zamilovávanie bez zamilovania a nebezpečenstvo bez nebezpečenstva
Ja na knihách hrozne zbožňujem, ako ma vždy dostanú na iné miesta. Toto neplatí len o cestopisných alebo dobrodružných kníh. V hociktorej knihe postavy cestujú, alebo aj len žijú na zaujímavom mieste. A my sa tam dostaneme aj bez toho aby sme balili kufre a kupovali drahé letenky.
Zamilovávame sa do postáv, ktoré neexistujú, ale aj tak si získajú naše srdce. Nechceme sa ich vzdať. Títo knižní hrdinovia nám ale nikdy nezlomia srdce :)
Všetky dobrodružstvá, ktoré prežijeme,sú zároveň nebezpečné pre hrdinov v knihe, ale mi ich máme bez problémov ako na dlani...



6. Spoznávanie ľudí
Neexistuje hádam nikto, kto by  nemal svojho knižného kamaráta. Ja mám tuto Milda a ešte jednu úžasnú osôbku s ktorými čítame ten istý žáner, páčia sa nám tie isté knihy a nemáme problém sa o nich rozprávať aj dve hodiny. Sme sa našli :D Spájajú nás knihy... Niekedy ma až prekvapí, že kto číta to isté čo ja :)

7. Vďačná téma
Nepoznám nikoho, kto by v živote neprečítal ani jednu knihu. Preto, hocikoho stretnete, určite sa sním budete môcť aspoň chvíľu baviť o knihách. Či už má na knihy pozitívny alebo záporný názor... Ak je kladný, určite si sadnete a budete sa baviť aj celé hodiny. Ak je záporný, môžete začať s obhajovaním kníh a skončiť s mučením kým ten človek neprizná, že knihy sú to naj na svete... :D



8. Knihy neomrzia
Knihy nie sú také isté stále dookola. Milión možností, čo čítať. Vždy niečo iné a žiadny stereotyp. Môžete meniť žánre, spisovateľov... 
Toto hobby nikdy nezmizne a nikdy nebude nudné :D



9. Menej telky
To tiež platí aj o PC a internete. Celkovo by som zhrnula, že čítaním robíme my všetci veľa pre svoje zdravie a rozum :) Nepozeráme toľko na TV ani na PC. Nie sme až tak až tak závislí a nemáme až také problémy s očami.

10. Nikto Vám nezakáže čítať
Stáva sa, že rodičia dajú zaracha. Nemôžeme ísť von, nemôžeme ísť na počítač alebo pozerať telku. Ale stavím sa, že sa ešte nestalo aby Vám rodičia zakázali čítať za trest.
všetci si myslia, že čítanie je dobré a preto nás chcú iba podporovať :D




Dúfam, že sa Vám tento môj trochu-chaotický článok páčil :) 
Samozrejme, musela som sem dať gif z Gossip Girl aj z Doctor Who :D Keď tam sú najlepšie hlášky...
Ktoré sú podľa Vás naj výhody? Zabudla som na niečo? Aké výhody z čítania máte Vy?

5 komentárov:

  1. Ta 10. je dobrá :D
    denissebeauty.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale zistila som, že sú aj prípady, ke´d to rodičia zakazujú :D To je blbé u nás to funguje tak, že naši sú radi keď čítam

      Odstrániť
  2. Super článek a rozhodně pravdivý ! :) Když jsem byla na základce čtení jsem milovala, hlavně v zimě u čokolády nebo čaje. Od doby co chodím do práce mám toho času trochu míň ale snažím se číst co to jde ;). Aktuálně jsem u zlodějky knih a mám za sebou Zpověď Veroniky - Z děcáku na přehlídková mola :).
    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zlodejka kníh je skveláa a už len čakam kedy sa dostanem k Spovedi Veroniky

      Odstrániť
  3. Pekný článok a pravdivý! Najčastejšie čítam práve keď cestuje, čakám na niečo / niekoho a potajme na brigáde :D Čo už...niekedy sa človek proste nedokáže od knihy odtrhnúť a to je na tom to krásne :)

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť