streda 26. augusta 2015

Ursula Poznanski - Saeculum


O knihe: Stráviť päť dní v hlbokom lese a skúsiť žiť ako v stredoveku vyzeralo ako výborný nápad. Bastian by si však tento zážitok radšej nechal ujsť. S účasťou na výprave súhlasil len kvôli svojej láske Sandre. Partia dobrodruhov sa vydáva na cestu napriek tomu, že miesto, kde chcú táboriť, bolo kedysi prekliate. Staré povedačky o tom, že kto do lesa vstúpi, nevráti sa už späť, nikto neberie vážne. Počas prvej noci príde prudká búrka a z tábora zmizne prvý člen výpravy. Zostanú len podivné odkazy vyryté do kôry stromu. Keď sa ho ostatní vydajú hľadať, začnú blúdiť. Nechá ich LES odísť?

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujeme Fragment.
Trailer na knihu TU!







Uprostred lesov sa začína boj o život...      
Začnem obálkou ktorá je strašne pekná ale ten povrch je úplne ako obyčajný papier a tá kniha tým vyzerá lacno aj keď viem že jej cena je okolo 14 eur. Knihu som si vybral hlavne kvôli obálke a tej úžasne zaujímavej anotácii. Ono to vyzeralo strašne dobre a neskutočne som sa na to tešil. Bol som úplne nadšený keď tá kniha prišla. No moje nadšenie opadlo po prvých stránkach tejto knihy, pretože ma vôbec nebavila. 

Čakal som horor ale toto...

Postavy my od začiatku liezli na nervy a mal som ich chuť zabiť. Bastian bol primitívny chalan, ktorý ani nevedel čo chcel. O Sandre Vám poviem len to, že aj keď som knihu ani nedočítal, ona mi proste tiež nesadla. Väčšinou si obľúbim aspoň jednu jedinkú postavu ale tu proste nič -,-
Všetky postavy boli psycho. 

Stráviť 5 dní ako v stredoveku bez všetkých moderných vymožeností vyzeralo ako fakt super nápad a už tým ma tá autorka zaujala že napísala knihu s takým dobrým potenciálom a proste... ach :( Proste to už od začiatku bolo nezáživné. A tak to pokračovalo.

Knihu sme skúšali čítať ja aj Naty ale obidvaja sme sa cez to nevedeli prehrýzť a tak sme to nechali tak lebo toto bol asi jediný prípad kde som 30 strán z knihy čítal týždeň. Nechcelo sa mi do toho a musel som sa premáhať aby som sa do toho chcel začítať. Skončil som po 100 stranách a posunul som to Naty. Ani neviem kde skončila ona ale písala my že ju to tiež nebaví. Možno to bude aj tým že som zvyknutý na fantasy a YA (viem že aj toto je YA ale toto nebolo pre mňa) a toto bol pravdepodobne thriler alebo čo. Nechcem povedať, že to bolo niečo strašné ale Saeculum odporúčam len ľudom čo majú radi thrileri a detektívky - proste presne tento druh literatúry.

Veľa som toho nenapísal no nemám ani skoro o čom písať keďže som ju nedočítal. 
Bol by som rád ak by ste my do komentárov napísali ako sa vám táto kniha páčila alebo nepáčila.Ja nemôžem dať knihe inak ako 0 hviezdičiek z 5... 

Mildo

3 komentáre:

  1. No, škoda že sa ti nepáčila :D Ja som ju síce nečítal, ale už viem dávno, že to nebude horor. Skôr taká temnejšia fantasy :D :)
    www.universeofwonderfulbooks.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ja som čakal horor pretože som si nečítal nato žiadne recenzie tak som nevedel ako to berú iný.

      Odstrániť
  2. I když je to 'negativní' recenze, tak jí prostě potřebuju!:-D Strašně mě zaujala obálka, a tak nějak zajiskřila knižní chemie (?:-D) a tomu se nevyhnu!
    http://knizni-koutek-podivinky.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť