piatok 25. septembra 2015

The fairytale TAG | part 2


Po hrozne dlhom čase, by som rada predstavila druhú časť The Fairytale tagu :) Trošku sme na pokračovanie zabudli, ale bola by škoda ho nedokončiť :D
Prvá časť TU

Mix-Match - druhá časť 


1.) Aladdin - Chlapec, ktorý našiel džina
Aký posledný knižný poklad/drahokam si objavila? 
Natalie: Ja som sa znovu brutálne zamilovala do The perks of being a wallflower :3 Trošku som na túto lásku zabudla a teraz keď som si ju zaobstarala v angličtine, jej znovu prichádzam na chuť. To je môj terajší poklad!
Mildo: Tak ako ste si mohli všimnúť, moja  posledná recenzia je to Trón zo skla a je to môj drahokam. Kniha bola strašne super a veľa krát sa k nej vrátim.




2.) Alenka v Ríši divov - Dievča, ktoré spadlo králičou norou 
Ktorá kniha ťa donútila cítiť, akoby si pristál v inom svete? 
Natalie: Prvých 100... ja som sa totiž ani na Zemi necítila ako doma v tej knihe. Celkom iný svet.
Mildo: Tak to bude asi Divergencia. Vôbec som si nepredstavoval že by sa niečo takéto mohlo stať a tak som to považoval trochu za iný svet. 


3.) Východ slnka a západ mesiaca - Kde sa dievča vydáva na cestu, aby zachránila svoju lásku 
Aká je tvoja obľúbená kick-ass hrdinka? 
Natalie: Trala-lá! Violá! Rose Hathaway. Neviem, či to je treba vôbec komentovať. Rose je Rose a nakopala viac zadkov než hociktorá iná, ktorú by som poznala :D
Mildo: Vážne?! Určite Celaena Sardotien z Trón zo skla. To si ani neviete predstaviť koľko ona nakopala zadkov. Je to určite tá najlepšia kick-ass hrdinka!!




4.) Žabý princ - Kde prekliaty princ sa stane znova človekom 
O akej knihe si si myslela, že ju budeš nenávidieť, ale nakoniec si si ju zamilovala? 
Natalie: Nie do cela nenávidela, ale vôbec som nečakala, že ma napríklad taký Lov bude baviť. Nenadchla ma obálka ani anotácia. A čo sa z toho vykľulo? Taká super knižka!
Mildo: Tiež sa prikláňam k tomu že nie nenávidel ale skôr som nečakal že to bude dobré. Je to kniha Selekcia. Myslel som si že ma to nebude baviť no potom to bolo celkom fajn a už sa teším na druhý diel. 

 
5.) Janko a Marienka - Opustení v lese a unesení čarodejnicou 
Aká dvojca (súrodenecká) je tvoja obľúbená a prečo? 
Natalie: Teraz ma všetci zhejtujú! Moja obľúbená dvojica je totiž Clary a Johnatan Morgensternovci (Nástoje Smrteľníkov)! Nie je to také hrozné, ako to znie. Musím uznať, e to je asi najlepšia a najzaujímavejšia súrodenecká dvojica ever. Nemám moc rada Johnatana (volajme ho Johnatan aby som nespoilerovala), ale on je jednen z naj zloduchov a s Clary mi nejak tak tvoria dosť hardcore dvojicu :D
Mildo: Pre mňa nieje žiadny súrodenecký pár obľúbený pretože ani moc takých párov nepoznám. Ale mal som celkom rád Tris a Caleb z Divergencie. Ale kto ste čítali alebo videli dvojku tak asi už nie. 

6.) Červená čiapočka - Skoro zjedená vlkom prezlečeného za jej babičku 
Aká kniha ťa sklamala, potom čo si sa zamilovala do jej obálky a reklamy? 
Natalie: Fifty shades of grey. Bolo okolo toho veľké haló a aj obálky sú krásne. Všetci vieme o čom tá kniha je, ale kto mal vedieť, že Annastasia bude taká hlúpa postava? Všetko pokazila a z knihy sa vykľula jedna veľké fraška!
Mildo: Hmmm.... porozmýšľam. Žeby Na vine sú hviezdy?! Pre mňa to bolo strašne presladené a nevedel som to ani dočítať. Ale obálka je super. ( ale paperback) 
7.) Martinko Klingáč - Nikto nevie jeho meno 
Aká kniha, ktorú miluješ, nedostáva dostatok pozornosti? 


Natalie: Mne napríklad pripadá, že Kam zmizla Aljaška existuje akoby v tieni Na vine sú hviezdy alebo Papierové mestá, len preto lebo z tých dvoch existujú aj filmy. Nie že by bola úplne neznáma, ale ľudia si ju všímajú ako poslednú a pritom je to najlepšia Greenovka :)
Mildo: Zlodejka duší!! Moja srdcovka forever. Skoro nikto to nepozná a pritom je to úžasná kniha plná vtipných okamihov a aj to fantasy. Síce teraz by som si asi knihu neprečítal pretože my príde už dosť decká, ale keď som čítal pred rokom prvý diel tak som bol z toho nadšený.

Toto by by bol celý tento perfektný tag :)
Pri prvej časti sme nikoho nenominovali ale teraz by som predsa len chcela zatagovať A BOOK BAE  a Literary Infinity. Ale môžete sa zapojiť aj ostatní. Potom nám nezabudnite hodiť link do komentu aby sme si mohli prečítať vaše odpovede. 
Páčil sa vám tento tag?

7 komentárov:

  1. Krásny blog! Samozrejme aj Tag! Mimochodom robíte úžasné recenzie!
    Veľké Ďakujem ľuďom z tohto blogu. ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme za úžasný komentár. Potešil. Sme radi že sa ti páči náš blog a naše články. :)

      Odstrániť
  2. Za nomináciu veľmi pekne ďakujem a hoci trošku neskôr, no nakoniec predsa len, článok s TAGom nájdete tu. :) http://www.abookbae.blogspot.sk/2015/10/the-fairytale-tag-part-2.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. K Tris a Calebovi: ja si neviem pomôcť, ale vždy, keď pozerám Divergenciu, spomeniem si na to, že v Na vine sú hviezdy nie sú súrodenci, ale pár a je to fakt čudné. :D

    S FSOG úplne súhlasím! Okolo knihy bol obrovský zmätok a nebolo to nič úžasné. Hlavná postava mi liezla na nervy a keď som sa dozvedela, že je to Fan Fiction na Twilight, pri čítaní som furt hľadala scény, ktoré sa podobali na upírsku sériu.

    OdpovedaťOdstrániť