nedeľa 20. septembra 2015

Sarah J. Maas- Trón zo skla

Hneď ako som mal možnosť (a samozrejme peniaze) som si kúpil knihu Trón zo skla. Bol som totálne nadšený keď som ju prvý krát držal v rukách. Moje nadšenie neopadlo ani v tom momente keď som ju začal čítať. Od začiatku som vedel že to bude dobré. Ale že až takto?

O knihe:  V krajine bez akejkoľvek mágie, kde vládne krutý kráľ, je na kráľovský dvor povolaná najnebezpečnejšia nájomná vrahyňa. Prichádza, aby získala späť svoju slobodu, nie aby zabila kráľa. Ak v turnaji porazí dvadsaťtri nájomných vrahov, zlodejov a žoldnierov, prepustia ju z väzenia a po štvorročnej službe ako kráľova šampiónka získa späť svoju slobodu. 

Jej meno je Celaena Sardothien. Korunný princ si Celaenu na túto úlohu najal a je jej jediným spojencom. Kapitán kráľovskej gardy je zas jej pravým ochrancom. V komnatách a chodbách Zámku zo skla sa však schováva niečo oveľa nebezpečnejšie... A keď začne Celaeniných protivníkov niekto po jednom likvidovať, jej zápas o slobodu sa mení na boj o holé prežitie. Tajomný nepriateľ sa totiž neuspokojí, kým nebude ležať celý svet v troskách. 



,, Kedysi sa jej bál celý svet. Teraz živorí vo väzenskom tábore. Spravila jedinú chybu: Nechala sa chytiť. ,,



Začnem obálkou. Som veľmi rád že slovart zanechal pôvodnú obálku pretože je dokonalá. Ale má svoje chyby ktoré ma trochu naštvali. A je to tým že názov na prednej obálke sa zoškrabuje. Mal som tú knihu jeden deň a už bolo poškodené jedno písmeno natoľko že som bol nahnevaný. Ale to je jediná chyba na tej obálke. Inak je dokonalá. 


,, Srdce z ľadu. Vôľa z ocele. Jej meno je Celaena Sardothien. ,,


Postavy som si veľmi obľúbil až na pár výnimiek. Začnem tými horšími. Kaltain Rompier bola pre mňa asi najhoršia postava. Bola to namyslená a žiarlivá ,,žena,, ktorú budete nenávidieť zato čo spravila na konci. Perrington bol tiež záporná postava. Taktiež som ho nenávidel a to z toho dôvodu že si vybral za zástupcu v súbojoch Caina. A tu sa dostávame ku Cainovi čo bol asi hlavná záporná postava z celej knihy. Ak ste ju čítali tak viete prečo. A teraz ideme k tým lepším postavám. Začnem princeznou Nehemiou. Bola to asi jediná priateľa Celaeny. Bola proste super. Chaol bol kapitánom stráže bol taktiež jedna z najlepších postáv. Síce zo začiatku bol arogantný ale tak kto by nebol zlý na nájomnú vrahyňu. Ďalej tu je korunný princ Dorian Havilliard. Toho som tiež moc nemal rád lebo to bol tiež arogantný a namyslený princ. No potom som si ho obľúbil viac ako Chaola. No proste sa my hodil k Celaene no čo? :D A teraz samotná Celaena Sardothien. Asi najlepšia knižná hrdinka aká kedy existovala. Celaenu si obľúbite hneď od prvej stránky. Aj keď jej myslenie o tom ako by niekoho rýchlo zabila a ako by ušla boli trochu divné a zasmial som sa. Proste super hrdinka. A toto by bolo všetko k postavám a vrhneme sa do knihy. 


,, Volám sa Celaena Sardothien, ale na tom nezáleží. Či sa volám Celaena, Lillian alebo Suka, aj tak ťa kedykoľvek porazím. ,,


Kniha ma zaujala už od začiatku a nevedel som sa od knihy odtrhnúť. Táto kniha vás proste pohltí a budete túžiť po pokračovaní. (ktoré bude až v decembri. To nevydržím!! ) Kniha bola veľmi dobre písaná a neboli tam žiadne hluché miesta. Vôbec som sa nestrácal v deji. Všetko do seba zapadalo ako do skladačky. Ani som túto knihu nechcel dočítať pretože čakať do decembra ma asi zabije. Ale to sa nedalo. Vy ste museli čítať stále ďalej a ďalej.  Prostredie bolo veľmi dobre opísané. Ako keby som tam bol. Rád by som navštívil sklenný hrad. Ale škoda že sa my tento sen nesplní, V mojej mysli som tam stále. Kniha bola písaná z tretej osoby čo ja moc nemám rád, ale tu my to vôbec nevadilo. Ani som si to nevšímal. Bol som tak pohltený toto knihou že som strácal aj pojem o čase a čítal som ju aj do polnoci a to som na druhý deň ráno stával o 5 do školy. :D Potom to aj tak vyzeralo. A ked už bol takmer koniec tak som to predlžoval aby som nemusel opustiť Celaenu. Áno milujem ju!!! Škoda že už bol koniec. Knihu vám určite odporúčam a neváhajte a kúpte si ju. Je úžasná a určite sa k nej ešte niekedy vrátim. Kniha sa stala mojou obľúbenou knihou. Prekonala všetky knihy ktoré som doteraz čítal. 


Moje hodnotenie: 5/5  ( a to zaslúžene) 


Čítali ste aj vy už Trón zo skla? Ak áno aký máte naňho názor vy? Napíšte do komentárov. 

Mildo

2 komentáre:

  1. Zaslúžené hodnotenie, kniha sa mi tiež veľmi páčila. Páčilo sa mi, že postavy boli rôznorodé a premyslené, nie len tie kladné, ale aj záporné. Mohlo tam byť síce trochu viac turnaja, v druhej polovici knihy ustúpil trochu do úzadia, avšak celkovo kniha rozhodne stojí za prečítanie! :D
    Inak mne sa nápis zatiaľ nezošúpal :D Knihu som čítala a nosila v koženom obale, takže písmená na titulke ostali chránené :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale vieš ja som si myslel že sa my to šúpať nebude. To sa my ešte nestalo. Ale potom som si ju obalil :)

      Odstrániť