sobota 18. apríla 2015

Čo nás ešte čaká v roku 2015?! (top 8)

Ahojte, síce je už apríl (dobrých pár mesiacov meškám) ale aj keď som plánovala spraviť tento článok skôr, bolo by to zbytočné. Od konca roka sa toho veľa zmenilo. Posunuli sa dátumy vydania kníh a začali sa pripravovať filmy a seriály. Takže (stop kecom), tu je moja top osmička;

1. Paper Towns movie

Som veľký fanúšik knihy, ktorá bola hitom tohto roku, takže na film som obrovsky zvedavá. 
Réžia: Jake Schreier
Scenár: Scott Neustadter, Michael H. Weber
Obsadenie: Nat Wolff, Cara Delevingne
Keďže film sa dostal do rúk Jakeovi Schreierovi (režíroval Alpha House a Robot and Frank), ktorý je trošku menej známy, bola som zo začiatku vystrašená ale trailer , ktorý nájdete TU ma upokojil, a ešte aj to, že s obsadením som plne spokojná. Nata určite poznáte už z TFIOS.
Premiéra: 24.júl.2015


2. Novinky od Cassandry Clare

Cassie si na tento rok pripravila veľa prekvapení, k čomu keď sa pridajú aj
pripravovanie prekladov jej kníh do sj , vzniká úplný Shadowhunter-mix. 

  • The Iron Trial (Magisterium #1) (alebo v nedoslovnom preklade "Železná skúška") je kniha od Cassie a Holly Blackovej na spôsom môjho obľúbeného Harryho Pottera. Nieže by som sa odvážila povedať, že je to rovnaké, 100% originálne. Očakávaná kniha, síce nie o tieňolovcoch, ale čarodejníkoch. Všetci chcú prekonať tzv. Železnú skúšku ale Callum Hunt nie, on chce skúšku pkaziť... viac TU
  • Kódex Tieňolovcov (Základná príručka pre každého správneho Tieňolovca) , ktorý vychádza približne 15.8.2015. Po Pekelných Strojoch a Nástrojoch smrteľníkov konečne dostaneme čo chceme, príručku ako byť lovcom démonov od Cassie a Joshuu Lewisa.
  • City of heavenly fire , posledný diel z mojej milovanej série The Mortal Instruments (Nástroje Smrteľníkov. Napriek tomu, že sa dátum vydanie tohto finále stále posúva , a neviem zaručiť, že sa ešte nezmení, tu máte predbežný dátum vydania: 23.6.2015
  • TMI TV show o ktorej sme si najskôr všetci mysleli, že je to len klebeta. Ale nie je!  Seriál sa vážne pripravuje a za obsadenie je zvažovaná (podľ Twitteru) aj Molly Ouinn alebo ako Jace Daniel Sharman.


3. Ladíme (Pitch Perfect #2)

Ak ste netušili, že prvý diel filmu bol natočený podľa knihy (ako ja) , tu je prekvapenie! Pôvodne napísaná od Mickey Rapkin a neskôr režírovaná Jasonom Moorom si vybojovala svoje pokračovanie.
Trailer  na #2 TU! 
Premiéra: 15. máj 2015

4. The Maze Runner kniha v sj!

Yoli sa zhostilo úlohy preložiť nám Labyrint od Jamesa Dashnera. Po úspešnom filme, sme sa nemohli dočkať slovenského prekladu k tejto dystopickej sérii. A nastal ten čas! Tento rok ešte stihneme dokonca obidve prvé časti!  V auguste by sme sa mali dočkať prvej časti a druhej hneď na to v septembri. A film no2 aka Maze Runner: The Scorch Trials by mal byť vypustený v septembri, zatiaľ presnejšie 18. 

5. The Hunger Games ending?!

Mockingjay part 2? Ste pripravený? Ja teda nie. Samozrejme že sa teším na film, ktorý uzrie svetlo sveta koncom novembra, ale neteším sa na to že to bude koniec. Katniss sa bude nachádzať v 13. distrikte a v strede revolúcie proti Kapitolu. Pravdepodobne nás všetkých hlavne Katniss & Peeta osud :D




6. Epická fantasy od Sarah J. Maas

 Trón zo skla. Každý rok nás čakajú nejaké novinky. Toto bude jedna z nich. Veľkolepá epická fantasy, ako všetci hovoria, nám otvorí svoje brány 15.6.2015 a zavedie nás do  sveta Celaeny Sardothienovej plného temnoty, nájomných vrahov, krutých kráľov a zabíjania. Slovart zase dal niečo dobré.


7. Netradičné "Kečupové Oblaky"

Toto tu ešte tuším nebolo. Kniha napísaná Anabell Pitcherovou, ktorá sleduje život 15-ročnej Zoe, ktorý je v celku dosť netradičný. Zamiluje sa do dvoj chalanov na raz a na raz ich aj zradí, a popri tom sa so všetkým zveruje pánovi Stuartovi Harrisovi, ktorý za vraždu svojho blízkeho sedí v cele smrti v Texaskej väznici. Vie, že Stuart jej možno nikdy neodpíše, ale on je jediný kto dokáže pochopiť situáciu v ktorej sa ocitla. Je totiž zodpovedná za smrť človeka.
Vychádza: august 2015


8. Vampire Academy 6

(posledný bod, tak sa všetci tešte!) 
Keďže je toto posledná časť celej série tak jej v mojom rebríčku patrí vyhradené miesto. 
Epické a nezabudnuteľné finále najlepšej upírskej série na svete!
V UA sme si prešli všeličím od duchov cez strigojov až po divné čary. Tentoraz Rose sedí v base... čo sa dalo čakať podľa jej nezodpovedného správania.... ale za niečo čo nespáchala? Situácia s Adrianom je komplikovaná a s Dimitrim ešte viac, ako sa z toho Rose dostane?čo bude s následníčkou trónu Vasilisou a so samotnou kráľovnou? To sa dozvieme 15.5.2015


Takže toto bola moja čudne a sebecky zvolená Top 8 , ktorú som volila čisto podľa seba, podľa toho čo má pre mňa najväčšiu hodnotu. Dúfam, že aj vy ste si tm našli svoje a že podporíte náš blog a stanete sa našimi čitateľmi. :)
-Nataly

2 komentáre:

  1. Na knižku paper towns som už dlho zvedavá ale práve čítam looking for Alaska :). Inak tvoj blog ma veľmi zaujal a som zvedavá na nové články :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sme radi že sa ti náš blog páči a Paper towns bola podla mňa naj od Johna tak ti ju určite odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť