piatok 10. marca 2017

Knihy, ktoré som nečítala...

Dnes som si vymyslela článok, v ktorom by som vám rada povedala niečo o knihách, resp. sériách, ktoré väčšina ľudí úž čítala, ale ja som  príliš zaneprázdnená (ehm, ehm... lenivá) aby som si ich prečítala. Sú to série a knihy, ktoré určite veľa z vás pozná. Tieto sú na mojom wishliste už veľmi dlho - nejaké tie roky - hlavne preto sa stratili medzi všetkými tými knihami, ktoré som si kedy chcela prečítať.
Inšpirovala som sa Milanovým článkom (ale ja tie knihy doma hmotne nemám) - jeho článok nájdete TU.


Cinder od Marissy Meyer spolu s nasledujúcimi časťami tvoria sériu, ktorú ospevuje naozaj obrovské množstvo ľudí. Sama nad ňou už dlho uvažujem, aj keď v tomto prípade je dlho viac ako rok. Odporúčala mi ju aj kamarátka, aj kamarát a vlastne som na ňu čítala len pozitívne ohlasy. Dokopy, za celých mojich mizerných 16 rokov života, som čítala len jeden retelling (Šepotání) a aj ma tento štýl kníh zaujíma... Ale pozitívne je, že som si asi pred mesiacom prečítala prvú kapitolu v pdf.
Ako ďalšie nesmiem nespomenúť Paper Towns od Johna Greena. Je to len mnou, alebo aj vy máte pocit, že celé to šialenstvo okolo jeho kníh so smutnými koncami upadlo? Pretože ja som prečítala aj Looking for Alaska aj The Fault in our Stars, a pár dní po tom ako som videla film Paper towns som si bola istá, že si čo najskôr musím prečítať knihu. Za pár dní som si ju aj kúpila, ale doteraz leží na mojej poličke ani raz neotvorená.
Nie že by som Percyho Jacksona od Ricka Riordana nemala rada - zbožňovala som aj filmy, ale ku knihám som sa nikdy bohužiaľ nedostala a teraz sa mi zdá, že je príliš neskoro. Myslím, že obdobie, kedy som si túto sériu mohla naozaj obľúbiť bolo tak pred tromi rokmi.
The Iron Trial (aka Železná skúška) je knihou od jednej z mojich obľúbených (ak nie najoblúbenejšej) autorov Cassandry Clare, ktorá spolupracovala s Holly Black. Napriek tomu, že je teraz všade za skvelé (až smiešnu) cenu, nemôžem sa prinútiť si ju prečítať.



Selekcia - mnohými zbožňovaná séria, no pre mňa nie až tak lákavá. Možno ak ju niekde niekedy nájdem v zľave, tak si ju kúpim a prečítam, ale aj napriek všetkým pozitívnym ohlasom ju teraz na mojom to-read liste nemám.
Narnia je ďalšia z mojich detských hriechov. Zo skupiny populárnych detských kníh som ja čítala jedine Harryho Pottera, ku ktorému sa doteraz rada vraciam. Sem tam ma aj chytí obdobie, že by som si rada prečítala to, čo som v detstve zameškala, ale potom rozmýšľam, že už teraz by ma tieto knihy asi veľmi nebavili.
The Maze Runner som si zatiaľ nestihla prečítať, napriek tomu, že filmy sú podľa mňa skvelé (a nemôže za to len Dylan O´brien). Ale teším sa pretože, som si kúpila celú sériu v anj a nemôžem sa dočkať kým konečne budia viac času aby som si ju mohla prečítať.
Game of Thrones od G. R. R. Martina som zohnala v malom antikvariáte u nás v Trnave a napriek tomu, že sa mi seriál skoro vôbec nepáčil (prestal ma baviť po prvej sérii), by som si knihu rada prečítala. Trošku ma odrádza tá cena slovenského vydania a to, že to má veľa dlhých častí a čítala by som celú sériu pravdepodobne aj rok...

Aké knihy, z mojich knižných hriechov ste čítali? Stáli za to? A ktoré knihy ľutujete vy, že ste doteraz neprečítali?

4 komentáre:

  1. Cinder jsem četla docela nedávno a abych pravdu řekla, měla jsme z ní spíše smíšené pocity. Ale pak jsem se vrhla na Scarlet a ta série mě úplně pohltila. Johna Greena jsem nikdy neměla moc ráda, četla jsem od něj asi tři čtyři knihy a žádná mě moc nebavila - včetně Papírových měst. A jo, to šílenství už asi vyšlo z módy. Selekci jsem četla a nebyla úplně špatná, nicméně nad dalšími díly pořád ještě váhám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja váham už nad tými prvými dielami :D ale mám taký pocit, že budem musieťnájssť skvelú zľavu aby som si väčšinu z týchto prečítala :D

      Odstrániť
  2. Ak by si si z týchto kníh mala prečítať aspoň jednu, tak CINDER!
    Maze Runner ma nebavil, Selekcia je fajn oddychovka, GOT je zbytočne dlhé a vyčerpavajúce na čítanie, Paper Towns má dobrý začiatok a koniec a to medzi tým je meh.

    OdpovedaťOdstrániť