štvrtok 31. decembra 2015

Mildova mesačná chvastačka - December 2015 (Knižný advent - Čo mi priniesol Ježiško?)

Ahoooooj. Vítam vás u asi posledného článku za tento rok. Znie to tak smutne a keď si predstavím že teraz budem musieť namiesto roku 2015 písať 2016 tak ma ide picnúť. To bude škrkancov v zošite čo?
Dnes som si pre vás pripravil mesačnú chvastačku za december ktorú spojím aj s posledným článkom Knižného adventu. Tento článok mal byť o veciach/ knihách ktoré som dostal na Vianoce. Ale pridám sem aj knihy ktoré som si kúpil alebo dostal.
Ako vidíte tú obrovskú kopu tak to sú všetky knihy za jeden mesiac. Je ich 19? Myslím že hej. Je to veľké číslo nato že prešiel iba jeden mesiac. Ešte nikdy sa mi snáď nepodarilo aby som za jeden mesiac nahromadil tak veľa kníh. Zo všetkých mám ohromnú radosť a už sa teším kedy si ich všetky prečítam.






Na začiatku mesiaca som ešte od krstnej na meniny dostal knihu Nech sneží. Knihu som veľmi chcel pretože ma veľmi lákala kvôli svojej obálke ale hlavne preto lebo sú to tri poviedky a jednu napísal John Green. :3 Práve čítam prvú poviedku a veľmi sa mi páči.















Za tento mesiac som si kúpil tri knihy. Na Mrazivý bozk som v lacnom kníhkupectve narazil medzi poškodenými knihami za 4,50. Tej knihe vôbec nič nebolo ale keď to bolo za takú tak by bol hriech ju tam nechať. Potom som tam narazil aj na knihu Dokonalý pár a keď bola iba za 2,99 tak som si ju zobral. Uvidíme aká bude. A poslednú knihu ktorú som si kúpil je kniha Prvá. Ja som síce čítal iba Selekciu ale mama už chcela vedieť ako to dopadne tak som si ju kúpil a už mám doma všetky tri dieli. Uvidím kedy sa dostanem k Elite. :D




Za tento mesiac som dostal tri recenzné výtlačky ale dva z nich už má niekto požičané takže vám ukážem iba Korunu z temnoty ktorú mi poskytol Slovart. Ak ste čítali recenziu tak viete že táto kniha bola pre mňa lepšia ako prvý diel a
poviem vám že som sa do tejto série zamiloval.















Pokračujeme darčekmi. Kruh som dostal od spolužiačky tak trochu na moje želanie a strašne ma tá kniha baví. Keď som zistil že je aj film tak som bol už kúsok od toho aby som si ho pozrel. Ale nakoniec som si povedal že musím vydržať a najprv prečítať.
Kečupové oblaky som dostal od Natalie. Na túto knihu sa veľmi teším pretože dať si oddych od všetkých tých upírov a hobbitov bude naozaj super.


Od rodičov som dostal týchto 5 skvelých kníh. Ale mám trochu obavy ohľadne Školy noci. Veľa ľudí ju nemá rado ale ja sa pokúsim čítať tie knihy bez predsudkov a s chuťou sa do toho pustiť. Je to prvý diel Označená a druhý diel Zradená. Potom som dostal od nich aj jednu knihu z môjho withlistu a tou je Piata vlna. V januári bude film a dúfam že sa mi dovtedy podarí ju prečítať. Potom som dostal úplne random knihu a tou je Šepotání. Ja som aj chcel ale nežiadal som o ňu. Lenže mama usúdila že keď chcem ísť tak strašne do kina na druhý diel Alice in Wonderland tak že ma baví všetko s tým spojené a tak našla na internete túto knihu a preto ju mám doma. A poviem vám že sa na ňu dosť teším. A nakoniec menšie sklamanie. Heir of fire. Moji rodičia si myslia že viem nejako dobre po anglicky a preto mi kúpili anglickú knihu. Vraj sa mám aspoň snažiť prekladať. Moja anglina je na lvl. začiatočník. -_-
A posledná kopa kníh je od mojich rodinných príslušníkov. Nebude tu menovať všetkých pretože a zaťažovať vás s tým a preto vám len poviem o týchto knihách. Tieňom pobozkaná bola taktiež v mojom withliste. Teším sa kedy si ju prečítam pretože Upírsku akadémiu som si zamiloval. Potom som dostal knihu Kam zmizla. Je to pokračovanie knihy Zostaň so mnou (Ak zostanem), a na túto knihu sa veľmi teším už len preto lebo jednotka skončila (pre mňa) veľmi otvorene. :D
Posledné dni Paríža. O tejto knihe som nikdy nepočul ale podla anotácie to nevyzerá zle. Zhorenisko som ani moc nechcel. Aj keď sa mi prvý diel páčil, nejako ma nelákalo pokračovanie. Ale teraz si to určite prečítam a aj sa nato teším. Potom keď som bol u babky tak mi dala 40 eur a ešte u nej ma donútila aby som si objednal zato knihy a nepremárnil na blbosti. Pre mňa to nebol žiadny problém. Tak som zašiel na martinus a objednal si Vlčí dar, Zber kostí (Natalie odporúča) a Percy Jacksom 1 - Zlodej blesku.



Tak toto by bolo všetko k mojim knižným prírastkom. Ja vám chcem ešte všetkým popriať šťastný nový rok, veľa nových kníh :D  a hlavne vám chcem poďakovať za všetky pekné komentáre ktoré nám píšete pod naše články. Ani neviete akú radosť nám to robí. Blog nemáme veľmi dlho ale baví nás písať pre ľudí ktorý to ocenia. Jedno VEĽKÉ ĎAKUJEME!!!

Čítali ste už nejakú zo spomínaných kníh? Ak áno ktorú? A ako sa vám páčila? Budeme radi za všetky vaše komentáre...

Mildo

8 komentárov:

  1. ja som čítala tú knižku Šepotání a bolo to trochu resp. dosť iné spracovanie Alici v Ríši divov ale nebolo to Bohvie čo. Poznám aj lepšie knihy. a len tak mimochodom aj ja som dostala knižku Nech sneží a aj prvú časť Selekcie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som dostala na Vianoce od sestry knihu Nech sneží,ale ešte som ju neprečítala,ale veľmi sa teším ako si ju prečítam :) Knihu Kam zmizla som už čítala a môžem ti ju len odporúčiť :3 <3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som zatiaľ tiež čítala iba Selekciu a dala som jej také priemerné hodnotenie. Pútavý štýl písania autorky ma prinútil zažiadať si Elitu na narodeniny, ale ešte som sa k nej nedostala, no. :D Na Kečupové oblaky som pozerala v kníhkupectve, ale nedostatok peňazí robí svoje. Aj tak si najbližšie až dostanem vreckové kúpim Mesto kostí pretože na to som sa naladila a jednoducho to musím mať doma a prečítať to! :D Korunu z temnoty som dostala na Vianoce a už sa neviem dočkať, z prvého dielu som bola unesená. :3 Na Labyrint by som si niekedy tiež chcela našetriť, ale moja finančná situácia je neuveriteľne biedna. :D
    Každopádne, krásne prírastky, pokračovanie Zostaň so mnou je podstatne lepšie ako prvý diel, ja som si čítanie užila a bolo to skutočne skvelé. Prajem veľa krásnych chvíľ strávených čítaním. :)
    Charlotte z blogu http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Koruna z temnoty ešte lepšia ako Tron zo skla... máš sa načo tešiť :D

      Odstrániť
  5. Skvelé knihy :). Zber Kostí je pre mňa najlepšia kniha roku 2015. Dúfam, že sa ti bude páčiť a Prvú už by som si mal zaobstarať aj ja :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem. Na Zber Kostí sa veľmi teším. :)

    OdpovedaťOdstrániť