nedeľa 20. decembra 2015

Knižný Advent | Ktoré knihy, filmy si spájame s Vianocami?

Ahojte,
je ďalšia nedeľa, čo znamená, že sme tu znovu s Knižným Adventom, ktorý organizuje Adrián z blogu Universe of wonderfull books.
24. december sa nebezpečne blíži a v televízii to len srší reklamami na vianočné filmy. V kníhkupectvách vyložili na poličky najnovšie zimné knihy ale aj klasiky a všetky nás lákajú a navodzujú pocit, že Vianoce sú už naozaj za rohom.
Tento článok sme sa s Mildom rozhodli napísať spolu, aby ste nemuseli hľadať dva články a takto sa my dvaja aspoň skvele doplníme.
Každý rok môžete nájsť  neskutočné množstvo kníh a filmov, ale ktoré sa naozaj oplatia? Toto sú naše typy, bez ktorých si Vianoce nevieme ani predstaviť.

Natalie: Myslím, že tento rok neexistuje človek, ktorému by pri slove Vianoce nenapadla kniha Let It Snow. Ja osobne ju nemám a ani som nezačala čítať, ale určite sa k nej dostanem čo najskôr.
Mildo: Taktiež ma napadla kniha Nech sneží. Ja som ju chcel teraz cez Vianoce čítať no asi to nestihnem pretože mám teraz rozčítané tri knihy a štvrtú by som už asi nezvládol.


 
Natalie: Neviem prečo, ale vždy sa mi s Vianocami spájal Shrek, proste to tak bolo. Vždy ho dávajú cez Vianoce a ja tú rozprávku zbožňujem! (Vlastne aj teraz de na Markíze :) )
Mildo: Na Vianoce vždy pozerám film Polárny expres. (Natalie: Mne ten fim vždy prišiel taký creepy :D) Mne sa tá rozprávka/animák veľmi páči a vždy keď to ide v telke tak to pozerám. Ešte som to niky nevynechal. :) 

Natalie: Nikdy som nepozerala Sám doma :D A aj keď som ten film začala pozerať, nikdy som ho nedopozerala do konca. A ani ma to nikdy nelákalo (neukameňujte ma). Za to sú Vianoce jediným časom v roku, kedy nepohrdnem slovenskými rozprávkami ako Tri Oriešky pre Popolušku :) Ako tak teraz rozmýšľam, nikdy som nedopozerala ani Perindabu :D
Mildo: Na Vianoce ale pozerám aj také tradičné filmy ako napríklad Tri Oriešky pre Popolušku, Mrázik a nemôžem zabudnúť na filmy ako sú Shrek, Doba ľadová a samozrejme aj Sám doma. Vianoce bez týchto filmov nie sú pre mňa tie správne Vianoce. :) 

Natalie: Čo by boli vianoce bez najlepšej zimnej rozprávky a to FROZEN? Pre mňa je to už tretí rok vianočná topka :3

A aké sú Vaše obľúbené knihy /filmy? 
Veselé Vianoce želajú Booklovers.

17 komentárov:

  1. Ja napríklad okrem tej typickej klasiky, ako Tri oriešky pre Popolušku, veľmi rada pozerám všetky tie romantické, vianočne naladené filmy, ktoré chodia práve v tomto období napríklad na Dome, no ani za nič si teraz nespomeniem aspoň na jeden konkrétny. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Frozen je moc hezká pohádka! :) Na Tři oříšky pro Popelku se také o Vánocích nedíváme, jen fakt vyjimečně. :D
    Sněží sněží/let it snow, bych chtěla k Vánocům, a kdybych ji nedostala, tak i tak doufám, že si ji někdy přečtu.
    Mně se líbí vánoční komedie Love actually/láska nebeská, na tento film se díváme fakt skoro každé vánoce :D
    DENYII

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj my, teda ja, vždy otravujem aby sme si Lásku Nebeskú pozreli! Movie-soulmate

      Odstrániť
  3. super článok! S tým Polárným expresom musím súhlasiť,že je trošku creepy,ale na druhej strane je to veľmi pekný film aj keď miestami som ho nechápala :D a Vianoce bez filmu Sám doma,Frozen atď si neviem tiež predstaviť Vianoce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetci vždy zbožňujú Polárny expres, iba ja som sa ho vždy bála, ale to aj Mrázika :D

      Odstrániť



  4. Bol som zranený a zlomené srdce, keď sa v mojom manželstve pred siedmimi mesiacmi vyskytol veľmi veľký problém, medzi mnou a manželom. tak strašne, že sa obrátil na súd o rozvod. povedal, že už nikdy nechce so mnou zostať a že ma už viac nemiluje. Tak sa zbalil z domu a prinútil ma a moje deti prekonať silnú bolesť. Skúsil som všetky svoje možné prostriedky, aby som ho po veľkom žobraní dostal späť, ale bezvýsledne a potvrdil to, že sa rozhodol a už ma nikdy nechcel vidieť. Jedného večera, keď som sa vracal z práce, som sa stretol s mojím starým priateľom, ktorý sa pýtal môjho manžela. Takže som mu všetko vysvetlil, takže mi povedal, že jediný spôsob, ako môžem získať svojho manžela späť, je navštíviť DR OSUNOGIE, pretože to pre neho naozaj fungovalo. Takže som nikdy neveril v kúzlo, ale nemal som inú možnosť, ako sa riadiť jeho radou. Potom mi dal e-mailovú adresu DR OSUNOGIE, ktorého navštívil. Nasledujúce ráno som poslal e-mail na adresu, ktorú mi dal, a DR OSUNOGIE ma ubezpečil, že druhého dňa vrátim manžela. Aký úžasný výrok !! Nikdy som neveril, tak so mnou hovoril a povedal mi všetko, čo musím urobiť. Potom nasledujúce ráno, Prekvapivo, môj manžel, ktorý ma nezavolal posledných 7 mesiacov, mi zavolal, aby ma informoval, že sa vracia. Tak úžasný!! Takto sa vrátil toho istého dňa s veľkou láskou a radosťou a ospravedlnil sa za svoju chybu a za bolesť, ktorú spôsobil mne a mojim deťom. Od toho dňa bol náš vzťah teraz silnejší ako predtým, pomocou DR OSUNOGIE. Poradím vám teda, ak máte akýkoľvek problém, kontaktujte DR OSUNOGIE, dávam vám 100% záruku, že vám pomôže .. Pošlite mu e-mail na adresu: (osunogie@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, volám sa Agure Marian z Bratislavy ... chcem sa podeliť o úžasný zážitok, ktorý som mal so všemocným doktorom Adelekeom, manžel Anton požiadal o rozvod, bol som naozaj zdevastovaný, plakal som deň a noc každý deň som povedal svojmu kamarátovi o Situácia a povedala mi o silnom kúzelníkovi Dr Adeleke, cítil som sa trochu skeptický, ale len som sa rozhodol skúsiť ho, urobil som všetko, čo ma požiadal, aby som urobil a sľúbil mi výsledok 24 hodín a nasledujúce ráno moje najväčšie prekvapenie bolo, že ma Anton na kolenách prosil, aby som mu odpustil a prijal ho späť. Som tak šťastný všetkým vďaka Dr. Adelekeovi, že vám tiež môže pomôcť kontaktovať prostredníctvom e-mailu: aoba5019@yahoo.com alebo WhatsApp na čísle +27740386124.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Som Franc Ivan z Bledu, navrhujem, aby ste si to prečítali. “ Ďakujem vám doktor Adeleke, že ste mi priviedli moju manželku. Whatsapp: +27740386124. Rozhodol som sa, že strávim celý deň na internete, aby som sa ubezpečil, že veľa ľudí je schopných prečítať si toto moje svedectvo o Dr. Adeleke, ktorý je mocným kúzelníkom. Po opustení manželkou som bol tak osamelý, že práve v ten deň, keď som sa rozhodol pre niekoľko tipov na vzťahy cez sieť, som nikdy nevedel, že toto je plán, ktorý zabezpečí návrat mojej manželky. Po prečítaní mnohých tipov, ako obnoviť môj vzťah lepším spôsobom, som zistil, že Dr. Adeleke má veľa odporúčaní ako iné kúzla, takže s tým som si myslel, že Dr. Adeleke je tou správnou osobou aby mi pomohol dostať svoju manželku späť ku mne, a kontaktoval som Dr. Adelekeho prostredníctvom jeho detailov, ktoré som videl na internete, a bol som tak šťastný, že som sa rozhodol pracovať s Dr. Adeleke, pretože jeho práca bola 100% dokonalá a kúzlo priviedol ku mne moju manželku s rýchlou úľavou, môžete ho tiež kontaktovať a požiadať o pomoc. WhatsApp him at: +27740386124.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Môj milenec sa rozišiel so mnou, viem, že to bola moja vina, ktorá ho prinútila rozobrať sa so mnou, chytil ma, rozprával sa o ňom, bol tam chlapec, ktorého volám, môj priateľ ma ťahal a mal sex so mnou, potom môj milenec nás chytil, potom rozišiel sa so mnou, veľmi ho milujem, celé dni, mesiace a mesiace ma potešilo, že ma nesúhlasil, čítal som online, ako získať späť svojho milenca, potom som narazil a článok o tom, ako sa žena vrátila späť jej manžel, ktorý sa s ňou rozvádza, povedala, že doktorka Lomi jej pomohla urobiť nejaké modlitby a jej manžel je späť k nej, potom sa obrátim na doktorku Lomi a vysvetlí, čo sa stalo, potom mi pomohol urobiť nejaké modlitby a môj milenec sa vrátil prosiac ma, že on bolo mi ľúto, že ma stále miluje, a dnes sme späť spolu a sľubujem, že sa s ním nikdy nebudem rozprávať, a dnes sme obaja šťastní, ak potrebujete aj doktora Lomi ho, ktorý mu pomôže kontaktovať ho na čísle Line of WhatsApp; +2349034287285 môžete mu tiež poslať e-mail; lomiultimatetemple@gmail.com o pomoc.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Po tom, čo sa so mnou môj 7-ročný priateľ rozišiel, som ledva hovorila bez plaču. Cítil som sa zaslepený a nevedel som, čo mám robiť. Nevedela som, či ho môžem dostať späť a úzkosť bola neznesiteľná. Prehľadal som internet a po prečítaní nespočetných článkov a webov o kúzlach som narazil na číslo doktorky Adeleke whatsapp (+27740386124). Chcel som náš vzťah späť, a preto som sa chcel ubezpečiť, že mám na to všetko potrebné vedenie a zdroje. Doktorka Adeleke mi zaručila, že sa môj priateľ ku mne vráti. Takže som zaplatil za to, aby som získal potrebné veci, pretože doktor Adeleke pre mňa vyložil a do 48 hodín sme boli späť spolu a sme tak zamilovaní! Viem, že nie vždy sa to stane tak rýchlo, ale doktorka Adeleke povedala, že kúzla sú účinné, a stalo sa! Som tak vďačný a môžem smelo povedať, že ak ste sa rozišli s tým človekom a chcete ho získať späť, ozvite sa mu, pretože doktor Adeleke je BOH na Zemi a nikdy nezabudnem, ako mi pomohol. Pošlite mu e-mail teraz na adresu: aoba5019@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť

  9. Po 10 rokoch manželstva sme sa s manželom pohádali, až ma nakoniec opustil a presťahoval sa do Bratislavy za inou ženou. to, čo tento veľký kúzelník nedokáže, neexistuje, keď som cítil, že môj život sa skončil a moje deti si mysleli, že už nikdy neuvidia svojho otca. Snažila som sa byť silná len pre deti, ale nedokázala som ovládať bolesť, ktorá sužuje moje srdce, moje srdce bolo plné smútku a bolesti, pretože som bola skutočne zamilovaná do svojho manžela. Každý deň a noc na neho myslím a vždy si želám, aby sa ku mne mohol vrátiť, naozaj som sa bála a potrebovala som pomoc, tak som hľadala pomoc online a natrafila som na webovú stránku, ktorá naznačovala, že doktor OSUNOGIE môže pomôcť rýchlo dostať bývalého späť. Tak som cítil, že by som mu mal dať šancu. Kontaktoval som ho a on mi povedal, čo mám robiť a ja som to urobil, potom pre mňa urobil kúzlo lásky. O 11 hodín neskôr mi môj manžel naozaj zavolal a povedal mi, že mu ja a deti tak veľmi chýbam, tak úžasné!! Tak sa v ten istý deň vrátil s množstvom lásky a radosti a ospravedlnil sa za svoje chyby a za bolesť, ktorú spôsobil mne a deťom. Potom od toho dňa bolo naše manželstvo silnejšie ako predtým, a to všetko vďaka Dr OSUNOGIE. je taký mocný a rozhodol som sa podeliť sa o svoj príbeh na internete, že Dr. OSUNOGIE je skutočný čarodejník, za ktorého sa budem vždy modliť, aby dlho žil, aby pomohol svojim deťom v čase problémov, ak ste tu a potrebujete svojho ex milenec späť alebo zachrániť svoje manželstvo rýchlo. Už neplačte, kontaktujte tohto mocného čarovača Dr OSUNOGIE hneď teraz. kontakt: osunogie@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahojte všetci. Moje meno je Maria . Som tu, aby som poďakoval skvelému Dr. AYO za vyriešenie mojich manželských problémov. Moje manželstvo stroskotalo na nekonečných problémoch a ťažkostiach, ktoré som mala s manželom. Odišiel bez toho, aby sa obzrel a ja som bola toľko mesiacov sama. Jeho rodina zasiahla a stále sa nič nezmenilo. Bola som emocionálne rozpoltená a vzdala som sa nádeje, že ešte niekedy nájdem lásku, pretože on bol všetko, čo som kedy od muža chcela. Ako mnoho ľudí, aj ja som stretol DR AYO, keď som začal hľadať pomoc. Dlho sme sa rozprávali o mojich problémoch a on ma uistil, že dostane riešenie, ktoré potrebuje. Nezostávalo mi nič iné, len vyhovieť jeho postupom a on vôbec nemeškal. Vytvoril pre mňa a môjho manžela láskyplné puto a láska a šťastie, ktoré sme zdieľali, boli obnovené a kontaktoval ma presne po 48 hodinách, ako sľúbil DR AYO. V skutočnosti je to úžasný a dôveryhodný pomocník. ak máte nejaký problém, napíšte mu na WhatsApp +2347055691377 alebo mu pošlite e-mail na adresu: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. V prvom rade ďakujem Dr.Ayovi za to, že mi do 48 hodín priviedol späť môjho milenca. Nemám čo povedať, len ti poďakovať a dať ti vedieť, že som šťastný. Moja milenka sa ku mne správa lepšie a väčšinu času so mnou trávi tým, že mi hovorí, ako veľmi ma miluje ako kedykoľvek predtým. akékoľvek problémy s vaším milencom kontaktujte Dr.Ayo prostredníctvom e-mailu: (drayospell@gmail.com) alebo WhatsApp +2347055691377 cez viber, pretože on je riešením všetkých problémov vo vzťahu.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Každému, kto si myslí, že kúzla lásky nefungujú, som tu, aby som vám povedal, že kúzlo lásky Dr. Ayo je to najlepšie a najsilnejšie. ženy. Vždy, keď sa pokúsim s niekým vyrovnať, skončíme rozchodom a ja som netušila, prečo som vo svojom vzťahu prežívala takú skúsenosť. Bolo to také znepokojujúce, že som už nemohol byť sám sebou a začal som hľadať pomoc všade, dokonca aj na svojom pracovisku. Prechádzal som si svoje pracovné aktivity online a narazil som na svedectvo pani menom ( Febe Anouk ) o tom, ako jej doktor Ayo pomohol obnoviť vzťah s jeho kúzlom lásky, musel som to vyskúšať, pretože som potreboval svojho bývalého milenca. späť, ktoré tak veľmi milujem. Skontaktoval som sa s Dr Ayom a povedal som mu všetko, čím som prechádzal. Dr Ayo ma utešoval a sľúbil, že mi pomôže vyriešiť moju situáciu tým, že mi pripraví kúzlo lásky. Postupoval som podľa pokynov, ktoré mi dal, a do 48 hodín ma môj bývalý milenec hľadal a prosil o odpustenie. Odkedy som prišiel do kontaktu s Dr Ayo, veci sa v mojom živote zmenili na dobré a práve teraz som ženatý, mám dve krásne deti a môj domov je požehnaný. Vďaka Dr Ayo som vám navždy vďačný. WhatsApp ho na +2347055691377 alebo môžete navštíviť jeho e-mail pre akúkoľvek pomoc cez (drayospell@gmail.com) alebo viber Vyskúšajte ho a váš život bude požehnaný.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Hej, tako sem navdušena, da je bil moj razpadli zakon obnovljen in moj mož se je vrnil, potem ko je zapustil mene in najina 2 otroka zaradi druge ženske. Po 8 letih zakona sva bila z možem v enem ali drugem prepiru, dokler me ni končno zapustil in se preselil v Kalifornijo k drugi ženski. čutil sem, da je mojega življenja konec in moji otroci so mislili, da ne bodo nikoli več videli očeta. Poskušala sem biti močna samo za otroke, vendar nisem mogla nadzorovati bolečin, ki mučijo moje srce, moje srce je bilo napolnjeno z žalostjo in bolečino, ker sem bila resnično zaljubljena v svojega moža. Vsak dan in noč mislim nanj in si vedno želim, da bi se vrnil k meni. Bila sem zelo razburjena in potrebovala sem pomoč, zato sem iskala pomoč na spletu in naletela na spletno mesto, ki je predlagalo, da lahko dr. Ebakoleane pomaga vrniti bivšega hitro. Zato sem čutil, da bi ga moral poskusiti. Stopil sem v stik z njim in povedal mi je, kaj naj naredim, in to sem storil, potem pa je naredil (ljubezenski urok) zame. 28 ur kasneje me je mož res poklical in mi rekel, da tako zelo pogreša mene in otroke, tako neverjetno!! Tako se je istega dne vrnil z veliko ljubezni in veselja in se opravičil za svojo napako ter za bolečino, ki jo je povzročil meni in otrokoma. Od tistega dne je bil najin zakon zdaj močnejši kot prej, vse po zaslugi dr. Ebakoleane. je tako močan in odločila sem se, da bom svojo zgodbo delila na internetu, da je dr. Ebakoleane, resnični in močni čarovnik, za katerega bom vedno molil, da bo dolgo živel in pomagal njegovim otrokom v času težav, če ste tukaj in potrebujete svojega bivšega nazaj ali se je vaš mož preselil k drugi ženski, ne jokajte več, stopite v stik s tem močnim urokom. Tukaj je njegov kontakt: pošljite mu e-pošto na: dr.ebakoleanespellcaster@gmail.com, lahko ga tudi pokličete ali dodate v aplikaciji Whats: +16614758138.

    OdpovedaťOdstrániť