pondelok 14. septembra 2015

Agatha Christie - Vražda v Endhouse

Prvý krát čo som sa rozhodol prečítať si detektívku a neľutujem toho pretože som nečakal že by mohla byť až taká dobrá. Agatha Christie vie veľmi dobre a pútavo písať. No kedže detektívky moc nemusím tak nie som z toho nejak tak úplne nadšený.
Za poskytnutie knihy ďakujeme slovenskému spisovateľovi. Určite mrknite ak máte radi detektívky od Agathy Christie.

O knihe: Na dovolenke v cornwallskom letovisku sa Hercule Poirot zoznámi s pôvabnou dievčinou, ktorej situácia ho prinúti vrátiť sa k detektívnej práci, ktorú medzičasom zavesil na klinec. Slečna Nick Buckleyová totiž v priebehu niekoľkých dní viackrát unikla istej smrti, no zároveň ľahkomyseľne popiera ohrozenie, v ktorom sa ocitla. A keď potom pri stretnutí s Poirotom preletí mladej dáme cez klobúk guľka z pištole, slávnemu detektívovi je jasné, že treba rýchlo konať...

,, Vražda v End House- vynikajúci román Agathy Christie z roku 1932 - vychádza prvý raz v slovenskom preklade!  ,,


Tá obálka je strašne pekná aj keď vyzerá tak obyčajne no mne sa strašne páči. Je taká tajomná a to bola aj knižka. 


Postavy: Začnem samotným pánom ktorého meno určite väčšina z vás pozná. Hercule Poirot! Samozrejme ako vždycky je Poirot tak trošku namyslený ale zato veľmi múdry človek. Aj puntičkár. Ja ho zväčša poznám z filmovej podoby no v knihe je to úplne rovnaké. Hastings podľa Herculeho nie je príliš múdry ( no proste mu to moc nepáli no? :D ). Ale je neoddeliteľnou súčasťou Herculeho Poirota. Slečna Nick Buckleyová bola sympatická postava ale aj záhadná a viac vám neprezradím. Mal som ju celkom rád. Jej priateľka Frederica Riceová my od začiatku bola nesympatická a bola moja prvá podozrivá. Kapitán Challenger bol pre mňa kladná postava ale človek  to u Agathty nikdy nevie. A nakoniec spomeniem tichú sesternicu Maggie Buckleyovú ktorá je zároveň kľúčová postava celého End Housu. 



Môj názor: Kedže toto bola moja prvá detektívka tak som mal k tomu taký divný postoj pretože moc detektívky nemusím. Ale bol to dobrý začiatok. Agatha vás vedela zmiasť a to poriadne moc. Nikdy som nevedel čo od nej môžem čakať. Ale toto? Uff! No to som fakt nečakal. Trochu som sa v príbehu motal a aj trochu nevnímal priznávam sa. :D Ale nebolo to nič hrozné. Bolo dôležité vnímať detaily. Ale toto by ste asi nečakali nikto. No pohneme sa ďalej. Kniha bola dobre napísaná a premyslená do každého detailu. Odporúčam ju určite všetkým ktorý majú radi dobré detektívky ale aj tým ktorý ešte žiadnu detektívku nečítali. Začnite touto. Moje hodnotenie knihy bude primerané pretože ako som už spomínal nemám moc v láske detektívky. 


Moje hodnotenie: 3/5      :) 


Napíšte či ste už čítali túto knihu alebo akúkoľvek od Agathy Christie. Či vás zaujala kniha mojou recenziou. 

Mildo

5 komentárov:

  1. Odpovede
    1. určite sa oplatí miestami zariskovať aj s iným žánrom :)

      Odstrániť
  2. Vyzerá to hrozne super. Ja mám tento žáner rada a od Agathy mám hneď 2 knihy, ktoré som objavila na poličkách u starých rodičov. :)
    Charlotte z blogu http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť