sobota 9. januára 2016

TOP 10 kníh - 2015

Ahojteeeeeeeeeeee!!! Dnes som sa rozhodol že by som pre vás mohol napísať článok o piatich najlepších knihách v roku 2015 a o tých najhorších. Čo som pozeral tak to robia väčšinou tak že iba knihy ktoré vyšli v roku 2015 ale ja to nebudem robiť. Ja to spravím tak že vám poviem o knihách ktoré som si prečítal v minulom roku bez ohľadu na rok vydania. :)

Začnem najlepšími a potom sa presunieme na sklamania v tomto roku. Tak sa bez zbytočných rečí vrhneme nato!! :D


Najlepšie za rok 2015!!
Asi za najlepšiu knihu v roku 2015 považujem knihu Trón zo skla. To je taká dokonalosť že sa to nedá ani opísať. Každý kto má rád aspoň trochu fantasy by si mal túto knihu určite prečítať. Všetkým odporúčam!!! :)
Ďalej musím spomenúť aj knihu Selekcia ktorá bola pre mňa milým prekvapením a dosť som si pri nej oddýchol. :) Taktiež odporúčam.
 Počuli ste už o sérii Pekelné stroje? Ak nie tak by ste to mali hneď napraviť. Ak ste zástancom toho že séria Nástroje smrteľníkov je super tak si okamžite prečítajte tieto knihy. Je to 100 krát lepšie ako TMI!! Mne sa ani moc TMI nepáčia ale na ten seriál sa celkom teším :D :D
















 A teraz dve knihy ktoré sú dosť odlišné od tých predošlých. Kniha Dám ti aj slnko bola fakt super a musím povedať že som nečakal že by mohla byť taká dobrá. Kniha mala toľko krásnych myšlienok. Určite si ju niekedy znovu prečítam.
A potom tu mám svoje obľúbené Papierové mestá od známeho Johna Greena. Ja túto knihu absolútne milujem. Margo je tak úžasná postava. A celý ten príbeh je dokonalý a strašne pekný. Ak sa vám nepáčil koniec tak vás chápem ale ten koniec k tej knihe patrí!! Neviem si predstaviť že by to mohlo skončiť inak.



Najhoršie za rok 2015!!
 Začal by som knihou Vášeň. Neviem či niekto poznáte túto sériu, alebo ju možno poznáte a nemáte ju v láske a potom je tu
ešte jedna možnosť a to tá že hu milujete. Toto je tretí diel tetralógie Padlý anjeli. Musím povedať že mne sa prvé dva dieli páčili ale tretí to úplne pokazil a ani som ho nedočítal. Bolo to čosi strašné.
A potom tu mám aj Saeculum na ktorý si môžete prečítať recenziu. Vyjadrovať sa k tomuto nebudem. Proste pre mňa prepadák.


 Pokračujem knihou Ríša temnoty 2 - Prekliate sestry. Táto kniha ma nezaujala vôbec ničím. Bolo to nudné a strašne predvídateľné. Je to asi najhoršia kniha od tejto autorky akú som kedy čítal.
Ďalšiu knihu nepovažujem za úplne najhoršiu ale skôr za sklamanie roka 2015. Rezistencia. Verte mi že mne sa prvý diel Divergencia veľmi páčil ale o tomto sa to už povedať nedá. Hlavná hrdinka Tris mi prišla strašne otravná a absolútne sa mi znechutila. Mám doma tretí diel ale neviem kedy sa k nemu dostanem pretože sa aj celkom bojím. :D

A nakoniec tu mám knihu Poučka o podstate predvídateľnosti Katherín. Ach John Green prečo si mi to urobil?! Tak dobre táto kniha vyzerala a ono to bolo nakoniec totálne naprd. Verte mi. Jeho knihy mám rád ale toto sa nedalo dočítať. Na blogu je aj recenzia s mojím názorom na túto knihu ak by mal niekto záujem. :)














Toto by bolo už asi všetko k TOP 10. Dúfam že sa vám článok páčil a napíšte aké boli vaše sklamania alebo naopak aké boli vaše obľúbené knihy v roku 2015. Budem sa tešiť na vaše komentáre. 

Mildo

3 komentáre:

  1. Pekelné stroje sú úplne úžasné :3. Mala by som si dať re-reading. Čím skôr, tým lepšie :D. Ouu tak rada vidím fanúšika Johna Greena... Je to ako nájsť spriaznenú dušu :DDD (až na tú Poučku no :D). Ja taktiež milujem Papierové mestá a treba uznať, že Greenovi pristane aj filmové plátno :). Neviem sa dočkať, keď sfilmujú Kam zmizla Aljaška. To bude pecka :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poučka ma vážne nebavila. :D Kam zmizla Aljaška mám doma ale ešte som sa do toho nepustil ale dúfam že to stihnem čo najskôr. :)

      Odstrániť
  2. ANOOO! Já jsem tak ráda, že jsem narazila na někoho, pro koho je Skleněný trůn taky kniha roku! Naprostý souhlas, v mých očích je dokonalá <3
    Pekelné stroje (nevím jak se ta série jmenuje v češtině) vypadají zajímavě, kouknu po tom. Papírová města jsem četla a moc mě to nebavilo (Green nepatří mezi mé oblíbence), takže tak nějak. S Rezistencí taky souhlasím.
    Lory Humble

    OdpovedaťOdstrániť