nedeľa 3. januára 2016

Random Book Talk #2 | Knižná výzva 2O16 a novinky nového roku...

Ahojte,
úplne na začiatok tohto článku by som Vám chcela zaželať len najlepšie do nového roku, veľa zdravia, šťastia a lásky. Aby ste sa dostali k veľa skvelým knihám a zažili veľa skvelých zážitkov. Aby sa Vám splnili všetky priania a aby ste dosiahli svoje ciele a splnili novoročné predsavzatia. Veľa úspechov a aby sa Vám stále páčil náš blog aspoň tak ako doteraz.
Pôvodne som chcela napísať iba článok (a mal výjsť pôvodne už prvého - ale nevydalo) o tom, aké knihy prinesie rok 2O16, ale rozhodla som sa, že aby som potom nemusela zasa otravovať s nejakými kratučkými článkami, dám viac tém do kopy. A tak vznikol druhý Random Book Talk.
Knihy, ktoré nás čakajú v novom roku nájdete na konci článku :)

Aby som zhrnula predošlý rok, ktorý som ja o polnoci zakončila dočítaním knihy Šepotání, bol pre mňa skvelým rokom. Spoznala som množstvo skvelých ľudí a prečítala toľko kníh, že ich ani sama nespočítam. Chcela by som Vám hlavne poďakovať, že sa náš blog takto pekne rozbehol a že sme zožali ako taký úspech. bez Milana by som pravdepodobne tento blog neudržala, lebo by ma nemal kto nútiť písať články. Nie že by som ich písala nerada, ale lenivosť nadovšetko. Trošku ma mrzí, že nepoznám až toľko ľudí z blogerskej komunity, iba pár - ale pokúsim sa to napraviť :)


Všetci sme si jednoznačne dali svoje predsavzatia a jedno z mojich bolo aj do konca roku 2O16 úspešne dokončiť svoju knižnú výzvu, ktorú som si určila. Určila som si, že by som počas tohto roka chcela prečítať presne 8O kníh. Veľké číslo, ale posnažím sa - veď preto je to výzva. Minulý rok (2O15, naozaj je už minulý? :( ) som si knižnej výzvy všimla až krátko po založení tohto blogu, čo bolo tak v marci. Preto som si na zvyšok roku dala knižnú výzvu iba 40 kníh a tú som neoficiálne ani nesplnila. Je pravdepodobné, že som prečítala okolo 30 kníh a to som asi nejaké zabudla. Tento rok chcem byť poctivejšia a prečítať určený počet.
Knižnú výzvu organizuje Ells a ak neviete o koho ide určite sa mrknite na jej blog, poprípade neváhajte a zapojte sa :)  Samozrejme, budem zverejňovať recenzie a tiež budem zverejňovať aj zoznam prečítaných kníh. Môžete sa tešiť na recenzie napríklad Bloodlines od Richelle Mead, pár kníh od Johna Greena alebo pokračovanie Zberu Kostí (skôr alebo neskôr).


Tento rok nám, bookloverom, prinesie veľa noviniek, ale aj pokračovaní našich obľúbených sérií. Tiež sa v kinách uvedie množstvo super fantasy a sci-fi filmov a začne aj jeden konkrétny seriál. 


   

Medzi knihami sa môžete tešiť na niečo ako pokračovanie Harryho Pottera Harry Potter: magické Miesta z Filmov. Takže Potterheads - get ready!
Vychádza:  ešte sa nevie...
Magnus Bane: Zápisky Veľkobosoráka - táto kniha by bola lákavá aj pre mňa, keby som ju už nemala v angličtine a verte mi, všetci fanúšici Cassandry Clare, máte sa na čo tešiť. Viac v mojej recenzii TU. Slovenská obálka bude skvele ladiť s ostatnými sériami a keď tak by som si ju kúpila len kvôli tej obálke.
Vychádza28.2.2016
Nemôžem nespomenúť moju lásku, alebo teda pokračovanie a finále série Arkádskych dynastií a to knihu od Kaia Meyera: Arkýdia - Pád
Vychádza: 27.1.2016
Will Grayson, Will Grayson od Johna Greena dorazí do kníhkupectiev vo februári ale ešte predtým sa môžete tešiť na recenziu :)
Vychádza: 9.2.2016

After We Fell (Anna Todd)After Ever Happy (Anna Todd)    

Pre tých čo si obľúbili takzvanú fanfiction After, vychádza posledná piaty diel (v angličtine) - Before. Vychádza: 15.1.2016
V slovenčine by mali výjsť After 3: Po páde a After 4: Po šťastí. 
Vychádzajú: 1.4. 2016 a 1.8.2016

Nevypovedané (v originále Unspeakable) od Abbie Rushton vychádza: 1.3.2016


         

Ja sa osobne veľmi teším na novú knihu od Kiery Cass: The Siren, ktorá ale ešte len vychádza v angličtine.
Príbeh o sirenách a ich osamelom živote a poslaní ma láka ako siréna sama :D
Vychádza: 26.01.2016
Fanúšici Selekcie už určite vedia o pripravovanom finále Selekcie, ktoré vychádza v angličtine - The Crown. Obálky sú skvelé, len ich kúpiť, čo poviete?
Vychádza: máj 2016
Piata časť Trónu zo skla od Sarah J. Maas v angličtine vychádza: 15.2.2016
A v slovenčine sa pripravuje tretia časť Zrodená z ohňa, ktorá by predbežne mala doraziť do kníhkupectiev v júly tohto roka.
Od Kerstin Gier sa dočkáme prekladu Tretej striebornej knihy snov.
Vychádza: jún 2016

   

Akokoľvek by som sa najradšej najprv venovala Pokrvným putám, nemohla som si nevšimnúť zcela novú sériu od úspešnej autorky Upírskej Akadémie Richelle Mead - Glittering Court.  Táto kniha by mala byť niečím úplne novým takže sa máme na čo tešiť.
Vychádza: máj 2016
V češtine sa môžeme tešiť tiež na knihu od Richelle - v origináli Soundless, v češtine Neslyšno.
Vychádza: marec 2016
Od Cassandry Clare sa môžeme tešiť ešte na dve ďalšie knihy:
Tales from the shadowhunters academy tvorí 11 príbehov z tieňoloveckého života Simona Lewisa. V Amerike vyšli samostatne v audio verzii, ale u nás vyjdu spolu v jednej knihe.
Vychádza: 30.6.2016
Lady Midnight z trilógie The Dark Artifacts by mala v originále vyjsť v marci 2016.
Môžeme sa tešiť na filmy ako Piata Vlna (už teraz 14. januára),  Pride, prejudice and zombies (február), Alice in Wonderland 2 (v lete), Suicide Squad (26. augusta) a Allegiant (marec).
Tiež sa všetci Tieňolovci a fanúšici Sassandry Clare tešia na nový seriál Shadowhunters, ktorý bude vysielaný už teraz, v januáry.
Osobne sa viac bojím, že čo s tým porobili než sa teším...

Dátumy sú len orientačné, všetko sa môže posunúť, alebo zmeniť.

Na aké knihy a filmy sa tešíte Vy? Zapojili ste so do knižnej výzvy?



13 komentárov:

  1. Ahoj:) tvoj blog sa mi veľmi páči:) Na niektoré knihy z tých čo si napísala sa moc teším, ale aj tak mam radšej staré knihy. Neviem prečo, ale mam ich proste radšej. Asi preto že sú napísané jednoducho a nie sú tam také odborné termíny

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. staré knihy sú proste klasika, tie mám rada aj ja ... ale keď už nie su staré treba mrknúť na novinky

      Odstrániť
  2. Teraz neviem s čím začať skôr. :D Tak v prvom rade sa neskutočne teším na Magnusa, keďže ja som si anglickú verziu nezakupila a poctivo čakám. :D A aj napriek tomu že nepatrím medzi fanúšikov Greena, kniha Will Grayson vyzerá zaujímavo a celkom dosť sa o nej hovorilo. Uff, už by som bola zabudla na Simona a poviedky Z tieňoloveckej akadémie, som milo prekvapená a rada, že sa to u nás rozhodli vydať ako jeden knižný celok. No a taktiež mám v pláne konečne začať so sériou od Sarah J. Maas :) No a najočakávanejšia vec - The Shadowhunters, naozaj som veľmi zvedavá ako to dopadne a či to bude stáť za to. (www.abookbae.blogspot.sk)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa naozaj Shadowhunters dosť obávam, už len tých prvých 7 minút ma vystrašilo :D

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ježíš, ja som si naivne myslela, že After má 4 diely. Už aj to je viac, než je nutné :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. s tými vydávanými fanfictions to už trochu preháňajú si myslím :D

      Odstrániť
  5. Pekný nápad, takto ukázať ľudom aké knižky kedy vyjdu a na čo sa majú tešiť. Verím, že tohtoročnú knižnú výzvu splníš, alebo sa k nej aspoň priblížiš :) Kika - Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pekný článok, najviac sa teším na Will Grayson, Johna Greena zbožňujem :3 Tiež dúfam, že splníš svoju výzvu, ja som si dala iba 50 kníh.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Piata časť Trónu zo skla nevychádza vo februári, ale až v septembri.
    A na Tretiu striebornú knihu snov sa už veľmi teším. Knihy od Kerstin sa čítajú parádne.
    Knihy Glittering Court sa už tiež neviem dočkať. Richelle píše úžasne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tiež sa mi ten dátum nejako nezdal, ale našla som to na viacerých stránkach tak som myslela, že to tak bude :D každopádne ďakujem za opravu

      Odstrániť