piatok 30. októbra 2015

BOOK TAG! | Halloween edition

Dlho som vymýšlala, aké články napísať na Halloween, nakoniec som si našla pá Halloween tagov a rozhodla sa, že by bolo super spraviť Halloween Tag edition. Tiež by sa to dalo nazvať ako Tag spam. Keďže Halloween je 31. 10. rozhodla som sa, že výjdu dva články. Jeden dnes - 30.10, druhý zajtra večer 31.10. 

Tak asi by som sa mala vrhnúť na prvý tag... jééé! 

1. Obľúbená hororová kniha?

Natalie: Nom, moc hororových kníh nečítam, ale pamätám si, že asi dva roky dozadu, niekedy tiež okolo halloweena som si požičala od bratranca knihu Misery od Stephena Kinga. A skončilo to to tým, že som chodila a stále rozprávala o tejto knihe. Nedajbože, že by sme išli okolo nejakej farmy - to by som asi vykrikovala na Annie. Úplne milujem, keď si nájdem nejakú starú knihu a ešte z nej cítiť, že bola na niečiej poličke veľmi dlho...
Mildo: Ja tiež moc hororové knihy nečítam ale tak raz som čítal knihu ktorú som si požičal z knižnice a bola to kniha Zbav nás zlého. Už síce neviem od akého to bolo autora, ale viem, že to bolo dosť desivé. Bolo to niečo v štýle vyháňanie diabla z ľudí a bolo to fakt hnusné. Ale bolo to fajn a prvý krát čo mi pri nejakej knihe tuhla krv v žilách. 

2.Najstrašidelnejší moment v knihe, ktorú si čítal/a?

Natalie: Tu ma hneď napadla Mara Dyerová. Prvá časť bola úžasná, ale z niektorých momentov - keď videla duchov a rozbíjali sa veci -  mi naskakovala husia koža. Alebo ma teraz napadla aj druhá časť Upírskej Akadémie. Z toho konca - keď zomrel Mason - som nemohla zaspať v ten večer.
Mildo: To bolo v knihe Sabriel, keď na začiatku k nej do školy prišiel nejaký mŕtvi posol aby odkázal nejaké veci od jej otca. Bolo to desivé keď k nej išiel a chodil ako múmia a bol celý čierny a všetci kričali. Fakt desivé...

3. Už si sa niekedy prezliekol/a za postavu z knihy?

Natalie: Nebolo to zrovna na Halloween, ale pamätám si, že jeden rok sa u nás na škole robila nejaká celoškolská akcia a všetci museli prísť v kostýmoch. My sme ako partia išli za tieňolovcov...Nikto nepochopil naše kostými, ale tak to im nemôžeme vyčítať... mundanes...
Mildo: Takúto skúsenosť teda ešte nemám ale ako povedala Natalie tak by bolo zaujímavé ísť za tieňolovca ale inak som sa ešte teda neprezliekol za žiadnu postavu z knihy. :D 
(Natalie: Podľa mňa vtedy išiel aj on s nami... ale idk...)

4. Aký kostým by si vybrala na Halloween tvoja obľúbená knižná postava?

Natalie: Všetci vieme, že zbožňujem TMI a tak a minule som videla jeden skvelý obrázok na Instagrame. Clary ako kačka... nemohla som sa dosmiať...
Mildo: Tu ma napadla jediná možnosť a to že by sa Evie z Zlodejky duší prezliekla za princeznú, ktorá by mala na sebe hnusne ružové šaty. Ona až moc miluje ružovú tak preto ma napadla princezná v ružových šatách. 

5. Obľúbený žáner hororu? (gore, psychological thriller, spooky)

Natalie: Kto by nemal rád psycho filmy? No predsa ja! Nemám problém z krvákmi, alebo duchmi... ale psycho nemám rada vôbec. Preto by som ako najobľúbenejšie asi zvažovala tie o duchoch a upíroch a tak - horory so štipkou fantasy. 
Mildo: Ja mám veľmi rád také horory ako napríklad Paranormal Activity. To je môj obľúbený horor. Ja proste milujem takéto horory kde sa vyskytujú duchovia a proste paranormálne javy.

6. Keby boli kniha také lacné ako cukríky, aké knihy by si rozdával/a koledníkom?

Natalie: To by som každému dala celú sériu Nástrojov Smrteľníkov! A k tomu Harryho Pottera, a Divergenciu! Tie deti by boli také šťastné!
Mildo: Žiadne! Všetky by som si nechal. :D Oni by to aj tak iba zahodili do koša ako poznám dnešné deti. Radšej si tie knihy nechám a potom ich dám niekomu o kom viem že to ocení.

7. Halloweensky to-read list?

Natalie: Nemám presný to-read list, ale už mám doma starého Draculu, a to bude moja Halloween book. Ak máte nejaké odporúčania, kľudne mi to napíšete do komentárov, budem rada. 
Mildo: Ja by som si chcel teraz prečítať knihu Posadnutá od Peter James. Je to kniha mojej mami a dosť ma tá kniha zaujala. Malo by to byť dosť psycho.

8. Odporúčané knihy na Halloween:

Natalie: Jediná, ktorú som ešte nespomenula, je klasika: Frankenstein od Mary Shelley. Kto ešte nečítal túto úžasnú knihu, tak ani nežil. Je to klasik pre Halloween ako stvorená. 
Mildo: Tak asi kniha Zbav nás zlého, ktorú som už spomínal. Bolo to fakt desivé a to pravé na Halloween.

Snažila som sa vymyslieť niečo Halloweenske a keď som našla tento tag, rozhodla som sa, že ten vyhral. Síce u nás sa Halloween neslávi, určite nie je nič zlé na tom, keď si raz za rok spravíte úplne strašidelný deň a ľahnete d postele s nejakou hororovou knihou. 

Ja som tento tag našla u Sashy, lebo je super! Ale originálne video nájdete TU!

9 komentárov:

  1. Draculu by som si tiež chcela prečítať :D :D Uuu a prezliecť sa za tieňolovcov super nápad :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nám sa nechcelo vymyšlať neviem aké kostýmy tak sme sa dali do čierneho, nakreslili runy a bolo :D

      Odstrániť
  2. Clary ako kačka :D Skvelý nápad teda ...Čo sa TAGu týka, naozaj vydarený.:) Ešte ak by som mohla odporučiť niečo k tomu to-read listu, skús si prečítať niečo od Kariku, napríklad Strach - ktorý môžem osobne odporučiť a následne aj Tmu, ale na tu sa zatiaľ aj ja ešte len chystám. (www.abookbae.blogspot.sk)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za typy... konečne budem mať čo čítať

      Odstrániť
  3. Super tag :D já žádnou halloweenskou knihu nečetla :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, určite by si mala vyskúšať čítať niečo tématické :))

      Odstrániť
  4. Knihy mám moc rada, ale priznám sa že ešte som nečítala halloweensku knihu :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani mňa takéto knihy moc nebavia ale na Halloween sa vždy nechám uniesť :)

      Odstrániť
  5. :) Ja som bola minulý rok v škole na Halloweene za Tieňolovca, mala som na ruke runu blokovania a spolužiaci si mysleli, že to je hákový kríž, ale profesorky nič nehovorili, takže som bola šťastná, lebo by to bol potom prúser :D

    OdpovedaťOdstrániť