štvrtok 17. marca 2016

Victoria Aveyardová: Rudá Královna

O knihe: Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Mare Barrowová, sedmnáctiletá dívka patřící mezi Rudé, to bere jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve, dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?





Od tejto knihy som čakal veľmi veľa. Myslel som si že to bude úžasný príbeh plný fantázie a akcie. Nakoniec sa z toho stal pre mňa totálny brak ktorý zostane v mojej poličke len pre krásnu obálku. 

Obálka knihy je asi jediné pozitívum na knihe. Je krásna. Tá koruna a na nej tá krv robí knihu tajomnou a nádhernou. 


Postavy. Ja si ich ani poriadne nepamätám pretože mi absolútne neprirástli k srdcu. Boli otravné a také že ste ani nevedeli čo si o nich máte myslieť. Mare bola naša hlavná hrdinka. Ona bola asi najväčšie zlo v tejto knihe. Už len kvôli nej nemám tú knihu rád a protiví sa mi. Bola strašne naivná a ako väčšina hrdiniek v dnešných knihách bola vyvolená na ktorú všetci čakali a milovali ju. Vážne?! To autorka nevedela prísť s niečím čo tu ešte nebolo? Mare som proste nemal rád!
Ďalšie mená postáv si absolútne nepamätám. Prepáčte. To bude asi tým že mi prišli otravné a nudné. Ale to som už asi hovoril. :D :D 
Ešte si pamätám kráľovnú. Tak to bola riadna mrcha. :D Robila sa strašne dôležitá ale nebola. Bola to ****. :))
K postavám (postave) to bude všetko. Proste mi nesadli.



Námet knihy vyzeral tak strašne dobre. Svet kde sú ľudia rozdelený podľa toho akú majú krv. Veď to je super. Strieborný majú nečakane striebornú krv a schopnosti a rudý majú samozrejme rudú krv a sú to obyčajný ľudia bez schopností. Veď to vyzerá tak dobre. No nie? Lenže potom prišiel ten moment keď sa z našej hlavnej postavy sa stala zrazu veľká vyvolená pre jej výnimočnú moc a stala sa snúbenicou jedného z princov aby si zachránila život. Viete v čom je háčik? Ona je rudá a má jedinečnú moc. A preto jej naša úžasná kráľovná navrhla buď smrť alebo pretváranie sa že je stratená strieborná princezná. A čo si naša hrdinka vyberie. No predsa princeznú. Ako keby nevedela že si len o trochu predĺžila život. :D :D 
Je vôbec možné aby kniha s takým dobrým potenciálom bola tak neskutočne zle napísaná. Štýl písania autorky mi prišiel strašne chaotický a nudný. 
A ešte jedna vec. Ľudia tam žijú dajme tomu ako v stredoveku. Majú chatrče, staré šaty, trhy. Ale hlavne že majú elektrinu, autá,lode a kopu iných moderných vecí. Povedzte mi prečo?! Je toto normálne?
Prišlo mi že autorka chcela byť strašne originálna a tak spravila guláš z kopu iných kníh ktoré napísali iný autori. Bolo to proste nanič!

Nakoniec som sa rozhodol že dám knihe 0,5/5. Len kvôli krásnej obálke a dobrému námetu.



4 komentáre:

  1. Ja som celú dobu žila v tom,že táto kniha je super,lebo veľa ľudom sa páčila,ale v podlednej dobe vidim samé zle hlasy na túto knihu :D.Aj tak si ju chcem prečítať,aby som vedela čo si ja mam o tejto knihe myslieť :D
    Inak super recenzia! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som celú dobu žila v tom,že táto kniha je super,lebo veľa ľudom sa páčila,ale v podlednej dobe vidim samé zle hlasy na túto knihu :D.Aj tak si ju chcem prečítať,aby som vedela čo si ja mam o tejto knihe myslieť :D
    Inak super recenzia! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Normálně ani teď nevím, jestli mám jí do tý knížky. Všichni jí poslední dobou na ní dávají jen negativní recenze. No, uvidím, co to bude…:)

    OdpovedaťOdstrániť