štvrtok 15. októbra 2015

10 kníh, ktoré by som chcela mať so sebou na opustenom ostrove...

Ahojte,
pred nedávnom sme sa na etike rozprávali o veciach, ktoré by sme si vzali na opustený ostrov. Väčšina povedala mobil, počítač alebo mp3-ojku. Asi dve z celej skupiny sme rozmýšľali nad knihou, ktorú by sme si určite vzali. Nevedela som sa rozhodnúť a tak sme sa zhodli, že by sme ich potrebovali najmenej 10. Zistila som však, že vybrať 10 je oveľa ťažšie než sa zdá.

Budem potrebovať nejaké zaujímavé knihy, aby som si krátila čas

1.  Mesto kostí od Cassandry Clare.
Komu by na ostrove nechýbali tieňolovci? A kto je tu vždy s vtipnými hláškami a sexi arogantnosťou? JACE. S tým by som prežila všetko. Ale potom by mi určite chýbalo pokračovanie... ťažký život...

2. Harry Potter od J. K. Rowling.
Túto voľbu asi chápu všetci! Veď Harry sa nikdy neočíta. Ja by som si especially zobrala Ohnivú čašu, lebo to je moja úplne  naj časť!!!


Knihy aby som si pamätala aká je láska úžasná

3. Kam zmizla Aljaška od Johna Greena. 
Aljaška je ďalšia z tých mála kníh, ktoré by som mohla čítať dookola a potom znovu. Jediná nevýhoda je, že by som pri čítaní tejto knihy mala nekonečné depresie.

4. Mechanický Anjel od Cassandry Clare.
Aby som mala Jacea za koho vystriedať potrebujem aj TID :D Dokonca môžem striedať Jacea, Willa a Jema. No znovu, čo s pokračovaním? Myslím, že tu by mi ani nechýbalo. O obdobie trápenia pri trojke menej.

Knihy, ktoré by mi ako tak dodali odvahu

5. Prvých 1OO od Kass Morgan
Možno by som sa cítila menej osamelo s ľuďmi, ktorí sú tiež sami. Ale ak by som si nemohla vziať pokračovanie asi by ma kleplo. Veď predsa len ten koniec...

6. Zber Kosí od Samanthy Shannon
Čo by ma už len mohlo viac motivovať, ako ťažký život Paige?

Knihy, ktoré by som chcela lebo aj tak zomriem, takže Who cares??

7. Jana Eyerová od Charlotte Bronteovej. 
Aj klasiku treba. A toto je jedna moja najobľúbenejšia. Síce na opustenom ostrove nepotrebujete nikoho presviedčať o ženskej rovnoprávnosti, ale predsa len by bolo fajn mať aj nejakú tú knižku z ktorej cítiť minulosť.

8. 50 shades of grey od El James.
Síce je verejne známe, že túto knihu nemám obvzlášť rada, aj tak by som ju chcela mať so sebou. Predsa len potrebuje človek aj trochu Christiana Greya vo svojom opustenom živote.

Knihy, ktoré by som si vzala, lebo potrebujem prežiť
 aby som sa mohla vrátiť ku všetkým tým skvelým knihám doma 

9.  Biblia.
A zostávalo by mi len čakať a dúfať či moje modlitby budú vyslišané. Aj tak by som si ju rada prečítala celé - čisto z vedeckého hľadiska.

10. How to Survive Anywhere: A Guide for Urban, Suburban, Rural, and Wilderness Environments.
To by chcel mať každý... Príručku prežitia. Ja by som ale potrebovala aj niekoho, kto by mi podľa nej postavil prístrešok a založil oheň...

To by bolo mojich 10 kníh, ktoré by som so sebou chcela mať. Bez nich by to bolo veľmi ťažké :D 
Ktoré knihy by ste so sebou chceli mať vy? Bez ktorých by ste neprežili?




4 komentáre: