sobota 6. augusta 2016

The Coffee Book TAG

Na blogu už dlho nebol nejaký TAG. Tak sme hľadali a hľadali a terajšiemu šialenstvu okolo Pokémov sme sa vyhli a preto to nieje Pokémon tag. Povedali sme si, že by sa nejaký už aj hodil ,no nie? Na tento tag sme narazili na blogu NEVER TRUSK A DUCK. 
Tag nás veľmi zaujal a tak sme sa ho rozhodli spraviť.  A keďže sme obaja milovníci kávy, tak sme nemohli odolať.

1. Čierna káva: Vymenuj knihu/sériu, s ktorou sú veľmi ťažké začiatky, ale potom je už fajn.
Mildo: U mňa to bolo asi so sériou Magistérium. Keď som začal čítať prvý diel tak ma to až tak nebralo. No keď som sa dostal do polovičky tak som si knihu naozaj zamiloval. Je to niečo úžasné.
Natalie:  Zber kostí, to som sa naozaj ťažko dostávala cez prvé strany ale potom sa to rozbehlo a nemôžem si sťažovať. Už len vyčkať na vy danie pokračovania v slovenčine. 

2. Pepermintové mocca: Vymenuj knihu/sériu, ktorá je populárnejšia cez zimu alebo určité ročné obdobie.
Mildo: Ja osobne nemám žiadnu takú knihu. Ale viem že veľa ľudí rado cez zimu číta HP. Ja ho osobne veľmi nemám rád. 
Natalie: Pre mňa sa symbolickým pre leto stala séria Drahokamy (veď to poznáte - Rudá jako rubín). Hlavne pre to, že som so sériou začala minulé leto, prečítala som prvé dve časti a prednedávnom som si v Prahe kúpila tretiu časť, ktorú som prečítala teraz v lete, po roku. Je to pre mňa taká oddychovka a rýchle čítanie, ako stvorené na leto. Ale vo všeobecnosti by som povedala, že všetky knihy od Johna Greena sú populárnejšie, keď sa v zime s kávou schováte pod paplón.


3. Horúca čokoláda: Aká je tvoja najobľúbenejšia kniha z detstva?
Mildo: No ja som rád čítaval knihy Klub záhad od Thomasa Brezinu. Tie knihy ma vždy veľmi bavili a majú aj dosť dielov. Mala ich rada aj Natalie a v škole sme sa na Klub záhad aj hrávali. 
Natalie: No áno, len málokto sa môže pochváliť, že behával po telocvični a bojoval proti príšerám. To je naozaj láska z detstva. Inak si na veľa kníh nespomínam, ale moje fantasy začiatky predstavuje kniha Ghost Girl. Okrem iného samozrejme Klub záhad alebo Traja pátrači. 

4. Dvojité espresso: Vymenuj knihu/sériu, ktorá ťa držala na ihlách od začiatku až do konca.
Mildo: Séria Trón zo skla. Teda skôr druhý diel Koruna z temnoty ktorý bol fakt úžasný a vy ste nevedeli čo s vašim duševným zdravím Sarah J. Maas ešte urobí. Stále som tŕpol a bol som fakt ako na ihlách pri čítaní. 
Natalie: (Dobre, oficiálne som  si musela spraviť kávu) Spomenula som si na posledný diel Upírskej Akadémie, ten jednoznačne bol plný napätia a držal ma na ihlách naozaj až do posledných strán. Ale čo iné by sa od Richelle Mead dalo čakať? 

5. Starbucks: Vymenuj knihu/sériu, ktorú vidíš (snáď) všade.
Mildo: Nový diel Harryho Pottera? To snáď ani nie je možné. Je všade. Instagram, facebook, snapchat a ešte aj twitter. Už mi popravde dosť lezie na nervy! 
Natalie: Nie som si istá. Starbucs ja ale vôbec nemám rada. Napriek tomu, mi vôbec neprekáža ten humbuk okolo Cursed Child. Ja sa veľmi teším kým si ju prečítam a myslím, že toto šialenstvo je zaslúžené - po celkom dlhej dobe nová kniha od tak skvelej autorky. 

6. UPS! Omylom som dostala kávu bez kofeínu: Vymenuj knihu/sériu, od ktorej si čakal viac.
Mildo: Asi to bude kniha Zber kostí. Natalie sa kniha veľmi páčila ale ja už som z nej taký nadšený teda nebol. Nebolo to úplne zlé ale proste som od toho čakal omnoho viac. Alebo to bolo ešte s knihou Dedička. Tiež to bolo fajn ale čakal som niečo úplne iné. Z tejto knihy som bol asi ešte viac sklamaný ako zo Zberu kostí. 
Natalie: Povedala by som nočný tieň, ale od toho som nikdy veľa nečakala. Preto si myslím, že pre mňa sklamaním bola kniha Dám ti aj slnko, nedostala som sa ani za prvé kapitoly a už som knihu odkladala - že toto ani nedočítam.

7. Perfektný mix: Vymenuj knihu/sériu, ktorá bola aj trpká, ale aj sladká a totálne úžasná.
Mildo: Séria Pekelné stroje od Cassie. To je pre mňa jedna z najlepších sérií proste. Pri nej som trpel ale som sa aj radoval proste bola totálne úžasná! :3 
Natalie:   Na tomto sa jednoznačne zhodneme, Pekelné stroje sú skvelá séria, ktorá sa vážne zahrávala s mojím duševným zdravým. Na jednej stránke mi kniha zlomila srdce a na druhej ho zase nežne poskladala dokopy. 
  

Dúfame že s vám naše odpovede páčili a vlastne aj celý tento TAG. Súhlasíte s našimi odpoveďami? Napíšte nám do komentára. :))

Mildo a Natalie 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára