štvrtok 24. marca 2016

Narodeninová giveaway!!

Ako ste si mohli všimnúť tak sme pred pár dňami oslavovali naše prvé blogové narodeniny. Rozhodli sme sa že spravíme pre vás menšiu súťaž. Aby ste sa zapojili musíte patriť medzi našich pravidelných čitateľov. Ďalej budete musieť zodpovedať na niekoľko otázok ktoré budú nižšie. Veríme že sa vás zapojí veľa.
Výherca bude jeden a bude mať možnosť vybrať si jednu z troch kníh ktoré budú v ponuke. Vieme že všetkým by asi nesadla len jedna ktorú možno už majú takže preto budú tri.

V ponuke budú tieto knihy:




A toto sú veci ktoré budete musieť spísať: 1. Vaša emailová adresa.
                                                                    2. Prezývka/Meno
                                                                    3. Ktorý článok/recenzia sa vám na našom blogu najviac páčila?
                                                                    4. Aká je vaša obľúbená kniha?
                                                                    5. Čo sa vám na našom blogu najviac páči?
                                                                    

Súťaž bude trvať do 1.4.2016! Víťazovi zašlem email a on bude mať 24 hodín na odpoveď. Všetkým vám držím palce a ešte raz ďakujeme za vašu podporu. :)) 

utorok 22. marca 2016

Prvé narodeniny!

Verili by ste tomu, že už takto pred rokom sme sa s Mildom dohadovali ako nazveme náš blog? Sama nemôžem uveriť, že už ubehol jeden rok. 
Určite poznáte ten pocit, keď čítate skvelú knihu a potrebujete sa o ňu s niekým podeliť. A čo ak tá kniha bola až taká dobrá, že to chcete vykričať do sveta? Tak nejak vznikla prvá myšlienka založenia blogu. Ja som predtým skúšala veľa blogov o veľa veciach, ale nikdy to nevydržalo dlhšie ako mesiac. Preto som bola nadšená keď Mildo prišiel s nápadom aby sme si založili blog. Pôvodne nás tu malo byť viac - ale nie všetci zjavne zdieľali naše nadšenie pre knihy dostatočne. Nakoniec sme na to zostali dvaja a podporovali sa do písania článkov. Miestami prišli obdobia, kedy nepribudol článok veľmi veľmi dlho. Všetko sme ale prekonali a za ten rok sa blog dostal oveľa ďalej než sme predpokladali. 
Postupom času pribúdali čitatelia a nás to začínalo čím ďalej tým viac a viac baviť. Ďakujeme vám a naozaj si vážime každé prečítanie, komentár a podporu. 

A nejaké tie štatistiky:
Dosiahli sme: 
  • 17 829 zobrazení
  • 117 ( s týmto 118) príspevkov
  • 72 ľudí sa pridalo k pravidelným čitateľom
  • 420 komentárov
  • 5 spoluprác 

nedeľa 20. marca 2016

Stephen Chbosky: Charlieho malé tajomstvá

O knihe: Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pred jeho nástrahami a dostáva sa do sveta prvých rande, rodinných drám a nových priateľov. Sveta sexu, drog a kultovej Rocky Horror Picture Show, sveta, v ktorom je potrebná len úžasná pieseň na úžasnej ceste k nekonečnosti.

Počet strán: 208
Jazyk: Slovenský
Rok vydania: 2016(dotlač)
Vydavateľstvo: SLOVART
Prekladateľ: Michaela Hajduková



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu SLOVART a knihu si môžete kúpiť TU.

Podľa mňa túto knihu už všetci čítali. To len ja som zasa pozadu. O knihe som vždy počul len samé chvály a tak som si ju chcel prečítať. Lenže stala sa vec že kniha bola vypredaná. Lenže vydavateľstvo sa rozhodlo že spraví dotlač ešte aj s novou obálkou ktorá je 100x lepšia ako tá ktorá bola prvá. Neskutočne ma to potešilo a vedel som že knihu si musím určite prečítať. 


,,Charlie, prijímame len takú lásku, akú si zaslúžime. ,,


1O vecí čo... | Shadowhunters vs TMI

Ahojte,
a som tu zasa (po dlhšej dobe... ) s niečím čo nie je recenzia! Jéééj :D
Napadlo mi, že by nebolo od veci vrátiť sa k sérii 10 vecí čo... Momentálne mi na myseľ prišiel seriál Shadowhunters, na ktorý som sa ja osobne tešila strašne veľa.  Sama si  nie som istá, či som sklamaná alebo nadšená. Jediné čo môžem s určitosťou povedať je, že tento seriál sa úplne vymkol kontrole a napriek tomu, že najnovšia časť sa už vôbec nepodobá na knihu City of  Bones, má jednu z najvyšších sledovaností medzi novými seriálmi.
ShadowhuntersRozhodla som sa zhrnúť môj neurčitý názor na tento seriál, tým že zvýrazním 10 rozdielov medzi Shadowhunters a The Mortal Instruments.
Dobrý názov by bol aj 10 rozdielov medzi seriálom a knihou (nein?)


Aby som nezabudla - tento článok obsahuje spoilery, či už k seriálu alebo ku knihám. Ak teda nie ste zvedavý na to čo sa stane a chcete sa nechať prekvapiť radšej nepokračujte. 

1.  Clary a iné postavy
Jednou z hlavných (aspoň podľa mňa) zmien je Claryn vek. Zatiaľ čo v knihe bola Clary len 16 ročná stredoškoláčka, v seriáli je z nej 18 ročné dievča, ktoré práve prijali na Brooklynskú akadémiu. Ja považujem toto zajednu z tých dobrých zmien.
Okrem zmeny v Clary, zmenili aj Dorotheu - pôvodne stará nezaujatá susedka sa v seriáli zmenila na Clarynu kamarátku -a pribudla Maureen, ktorá sa objavila až v Meste padlých anjelov a bola Simonova posadnutá faninka.

clary fray, gif, and katherine mcnamara image

štvrtok 17. marca 2016

Victoria Aveyardová: Rudá Královna

O knihe: Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Mare Barrowová, sedmnáctiletá dívka patřící mezi Rudé, to bere jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve, dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?





Od tejto knihy som čakal veľmi veľa. Myslel som si že to bude úžasný príbeh plný fantázie a akcie. Nakoniec sa z toho stal pre mňa totálny brak ktorý zostane v mojej poličke len pre krásnu obálku. 

Obálka knihy je asi jediné pozitívum na knihe. Je krásna. Tá koruna a na nej tá krv robí knihu tajomnou a nádhernou. 


Postavy. Ja si ich ani poriadne nepamätám pretože mi absolútne neprirástli k srdcu. Boli otravné a také že ste ani nevedeli čo si o nich máte myslieť. Mare bola naša hlavná hrdinka. Ona bola asi najväčšie zlo v tejto knihe. Už len kvôli nej nemám tú knihu rád a protiví sa mi. Bola strašne naivná a ako väčšina hrdiniek v dnešných knihách bola vyvolená na ktorú všetci čakali a milovali ju. Vážne?! To autorka nevedela prísť s niečím čo tu ešte nebolo? Mare som proste nemal rád!
Ďalšie mená postáv si absolútne nepamätám. Prepáčte. To bude asi tým že mi prišli otravné a nudné. Ale to som už asi hovoril. :D :D 
Ešte si pamätám kráľovnú. Tak to bola riadna mrcha. :D Robila sa strašne dôležitá ale nebola. Bola to ****. :))
K postavám (postave) to bude všetko. Proste mi nesadli.

sobota 12. marca 2016

Rachel Wardová: Čísla - Na úteku

Anotácia: Jem už od malička vidí v očiach ľudí čísla. Čo tie čísla vlastne znamenajú, pochopí v deň keď sa jej matka predávkuje drogami – sú to dáta, keď ľudia, ktorým sa díva do očí, zomrú. Život je pre Jem ťažký, sťahuje sa od jednej pestúnky k druhej a všade si pripadá ako cudzinec. Všetko sa zmení, keď stretne chlapca, ktorého volajú Pavúk. Svet je zrazu omnoho krajší. Potulujú sa spolu po Londýne, zhovárajú sa a pomaly zbližujú. Na jednom výlete však Jem pozná, že sa blíži veľké nešťastie, ktoré navždy otrasie ich životmi...

Dnes som tu aj s recenziou! Síce na staršiu knihu, ale povedala som si prečo nie? Mala som ju na poličke už hodnú chvíľu a potrebovala som nejakú knihu, ktorá nezaberie veľa času. Čísla vyšli v slovenčine v roku 2011 a preto ma ani neprekvapovala zastaranosť dátumov a iných vecí. Plus bolo, že som knihu kúpila v zľave.

Obálka je veľmi zaujímavá. vystihuje príbeh a dokáže nalákať - a to je preds účelom obálok? 

Hlavná hrdinka je šestnásťročná Jem, ktorý patrí medzi problémové deti a od smrti jej matky cestuje z jednej pestúnskej rodiny do druhej. Namiesto toho aby sa vzdelávala v škole, sa vyhýba svojim otravným spolužiakom, ktorí ju šikanujú a túla sa po temných uličkách.  Už od narodenia vidí v očiach ľudí čísla a preto sa vyhýba ich pohľadu. Nikdy o tom nikomu nepovedala. Sama prišla na to čo znamenajú až keď zomrela jej matka.
Jedného dňa keď sa namiesto školy zatúla do úkrytu pod mostom stretne tam nezvaného hosťa Pavúka ( alebo Terryho?) - chalana, ktorý je rovnaký vyvrheľ ako ona a má problémy s osobnou hygienou - možno preto mi nebol sympatický, ale že vôbec. Napriek tomu, že sa mu vyhýba on sa nedá len tak odradiť. Napriek tomu, že to ona nechce sa jej dostáva do hlavy a stávajú sa z nich priatelia. Ona však už videla jeho číslo a jeho dni sú spočítané. Vtedy jej napadá, či nie je možné to číslo zmeniť?

utorok 8. marca 2016

Mildova mesačná chvastačka | Január- Február

Tentokrát vás vítam u mesačnej chvastačky za dva mesiace. Za január som nerobil pretože som nato nejako zabudol a napadlo ma to až v polovici februára takže som to spojil. Za tento mesiac sa mi nazbieralo veľmi veľa kníh čo ma samozrejme teší no aj štve pretože nemám prečítané ešte knihy z minulých mesiacov. Nazbieralo sa mi 11 kníh čo je myslím si že dosť. Ale vyhovorím sa tým že veľa kníh bolo kúpených v lacnom kníhkupectve. Boli tam také krabice plné kníh za polovičné ceny. No nechajte to tam. :D :D (Adrián - Universe Of Wonderful Books - Ak toto čítaš tak asi poznáš také to mini kníhkupectvo v jednote že? )


Recenzné výtlačky:

Za tento mesiac mám iba jeden recenzný výtlačok a je to kniha Hra o tróny. Tento recenzný výtlačok ma potešil hlavne z toho dôvodu že sme začali spolupracovať s vydavateľstvom TATRAN. Kniha sa mi veľmi páčila aj keď som sa sem tam strácal. 














piatok 4. marca 2016

Andrea Cremerová: Nočný tieň

Oficiálna anotácia: Keď sedemnásťročná stredoškoláčka Calla nájde v horách ťažko zraneného chlapca, ešte netuší, ako dramaticky sa zmení jej doterajší život, odohrávajúci sa vo dvoch podobách – zvieracej a ľudskej. Mladého dobrodruha Shaya zachráni pred istou smrťou a poruší tak zákony vlastného spoločenstva. Shay je nielen výzvou pre jej srdce zadané nádejnému budúcemu vodcovi spriatelenej svorky vlkolakov, ale aj veľkou záhadou. Ako jediný človek sa z neznámych dôvodov teší privilegovanému postaveniu a ochrane oboch svoriek, čo sa majú v krátkom čase spojiť sobášom Cally a Rena. Iba najbližšia priateľka Bryn a brat Ansel aj vďaka vzájomne sa rozvíjajúcemu ľúbostnému vzťahu šípia, čo sa odohráva v Callinom vnútri a prečo sa jej postoj k prísnym zásadám Ochrancov a Strážcov začína meniť. Callina napínavá výprava do zakázanej jaskyne, kde sa skrýva jeden z kľúčov poznania jej vlastnej minulosti, a krvavý rituál ako súčasť nadchádzajúceho sobášneho obradu prinášajú rozuzlenie, čo odstráni všetky pochybnosti. Calla si musí vybrať...

Rozhodne sa počúvnuť hlas svojho srdca a riskovať, že stratí všetko? Obetuje hoci aj život pre zakázanú lásku, alebo sa radšej podriadi predurčenému osudu?

,,Vždy som vítala vojnu, ale v boji ma zaplavovala nespútaná vášeň. ,, 

streda 2. marca 2016

Sita Brahmachari: Už zase lietam


AnotáciaKite sa ponáhľa na písomku a cíti sa fakt čudne. Jej najlepšia priateľka Dawn po ňu ráno neprišla, čo sa nestalo už roky, a neodpovedá ani na esemesky. Dawn totiž spáchala samovraždu. Chcela byť vo všetkom jednotka, no nezvládla ten tlak. 
Ako to, že Kite nemala tušenia, čo sa v duši jej priateľky odohráva? Ako je možné, že nič nepovedala? A ako, že si nič nevšimla? Otázky sa jej roja v hlave a ona na ne nedokáže nájsť odpoveď. Kedysi sebavedomé a veselé dievča je zrazu dezorientované a zraniteľné. Všade okolo seba vidí Dawn. Uzatvára sa do seba, až kým sa neobjaví niekto, s kým sa o svojich pocitoch dokáže rozprávať. 

Pozriete sa na obálku a vidíte množstvo rôznych vecí a objektov. Ale postupom čítanie som zistila čo každý z nich znamená a prečo sa vlastne na obálke nachádza. Šarkany, sovy, pierko...
Spomedzi všetkých kníh, ktoré vyšli od Sity sa mi táto obálka páči najviac. 

Sama som od tejto knihy nečakala veľa. Predsa len je viac menej určená vekovej kategórii
12 až 15 a preto som nečakala príbeh, ktorý ma zaujme a zhltnem ho za dva dni. Už zase lietam ma tak nejak prenieslo do detských čias. Takéto knihy som zbožňovala keď som bola mladšia. No to neznamená, že som si ju teraz vychutnala menej. 
Autorkin štýl písania mi miestami pripadal akoby zmätočný. Niekedy som nepostrehla informácie a musela som sa vrátiť späť a znovu si to prečítať. Napriek tomu sa mi kniha čítala naozaj ľahko a vedela ma vtiahnuť do deja. Až som bola prekvapená rýchlosťou, akou som túto knihu prečítala. A to som sa ani neponáhľala... 
Neviem či je zrovna správne o knihe o smrti a strate priateľky, že je oddychová, ale ja ju inak ani označiť nemôžem. Aj keď je určená 12+ , myslím, že si ju užijú aj širšie kategórie. 
Kniha je písaná v tretej osobe, ale cítila som sa postavám naozaj blízko - ako by príbeh rozprávali oni sami. 
"Nikdy si nemýľ tiché ústa s tichou mysľou."